Ισόβια στον 32χρονο με τη χασισοφυτεία στο Παραδείσι

Σε ισόβια και επιπλέον σε 10 χρόνια και 9 μήνες κάθειρξη καθώς και σε χρηματική ποινή 102.000 ευρώ καταδικάστηκε ο 32χρονος μολδαβός που είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με τρεις συλλήψεις και κατάσχεση 651 δενδρυλλίων κάνναβης στο Παραδείσι.

Στο εδώλιο κάθισαν επίσης ένας 76χρονος και ο 42χρονος γιος του, οι οποίοι είχαν εργάτη τον κατηγορούμενο και από το κτήμα τους περνούσε ο τελευταίος για να βγει στη φυτεία. Οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, αφού δεν προέκυπταν από πουθενά στοιχεία για την ενοχή τους, παρά μόνο αδύναμες ενδείξεις, που όλες είχαν να κάνουν με το ότι ο καταδικασθείς γνωρίζοντας καλά το κτήμα τους εκμεταλλεύτηκε το χώρο για να έχει πρόσβαση στην καλλιέργεια και να περάσει το κρυμμένο λάστιχο με το οποίο έκλεβε νερό από την πηγή κοντινής εκκλησίας.

Όπως κατέθεσε αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, η φυτεία ήταν τόσο καλά κρυμμένη, που έψαξαν για να την βρουν. Μάλιστα ο κατηγορούμενος, για να μην πηγαίνει κάθε μέρα, είχε τοποθετήσει αυτόματο πότισμα.

(με πληροφορίες από www.eleftheriaonline.gr)