Ισότιμη μεταχείριση όλων των ΑμεΑ για τις θέσεις εργασίας ΑΣΕΠ – ΟΑΕΔ ζητά το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Λακωνίας

Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας επισημαίνει πως άμεσα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και τεχνικές παρεμβάσεις, για να συμπεριληφθούν στα αποδεκτά από ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ έγγραφα πιστοποίησης της αναπηρίας του αιτούμενου και τα εφ’ όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηρίας που έχουν εκδοθεί πριν την 1/9/2011.

Όπως επισημαίνεται από το Σωματείο, τα πιστοποιητικά αυτά ως επίσημα δημόσια έγγραφα του ελληνικού κράτους ισχύουν νόμιμα έναντι όλων έως την ημερομηνία λήξης τους, και πιο συγκεκριμένα εφ’ όρου ζωής του κατόχου τους, παράγοντας διαρκώς νόμιμα αποτελέσματα.

“Αν δεν διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα, θα τεθεί ζήτημα διαφορετικής μεταχείρισης των ανθρώπων με αναπηρία, μιας και θα αποκλείονται παρανόμως όλοι όσοι δεν κατέχουν πιστοποιητικό αναπηρίας ΚΕΠΑ”, προειδοποιεί το Σωματείο, ζητώντας άμεσες ενέργειες όλων των υπευθύνων για την ταχεία επίλυση του προβλήματος, διότι ήδη στη δημοσιότητα έχουν δοθεί πληροφορίες για 11 νέους διαγωνισμούς και 994 προσλήψεις.