Κάλεσμα αλληλεγγύης στον ψαρά που έχασε το σκάφος του λόγω της κακοκαιρίας στη Μονεμβάσια

Τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Μονεμβάσια στις 5 και 6 Φεβρουαρίου, με κύματα που έφτασαν τα 12 μέτρα σε ύψος, εκτός των πολλών καταστροφών που προκάλεσαν, είχαν ως αποτέλεσμα και τη βύθιση του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους ιδιοκτησίας Φώτιου Σκλέπου.

Το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο μαζί με άλλα σκάφη στη μαρίνα Μονεμβασίας, όταν τις βραδινές ώρες της Τρίτης 5/2 ένα πραγματικά μεγάλο κύμα το βύθισε. Τις επόμενες ημέρες το σκάφος ανελκύστηκε και ξεκίνησε η καταγραφή και κοστολόγηση των ζημιών που υπέστη.

Ο Φώτης και η Pascale είναι ένα ζευγάρι ψαράδων που ζει και εργάζεται στη Μονεμβάσια και που αυτή τη στιγμή έχουν χάσει τη μοναδική τους πηγή εισοδήματος εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, η ένταση των οποίων σύμφωνα με μεγάλους σε ηλικία ψαράδες ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 60 ετών.

Η ζημιά που υπέστη το αλιευτικό ανέρχεται στο ποσό των 17.500 ευρώ.

Εδώ λοιπόν καλούμαστε όλοι να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, τη συνοχή που έχουμε ως κοινωνία, το πόσο εύκολα γίνεται το πρόβλημα του συνανθρώπου μας και δικό μας.

Το monemvasianews.gr μαζί με μια ομάδα ανθρώπων στέκεται κοντά στο πρόβλημα του Φώτη, που αύριο μπορεί να είναι και δικό μας πρόβλημα, και παροτρύνει όλους να βοηθήσουν, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ανωτέρω ποσό. Προς τούτο υπάρχει ο παρακάτω σχετικός λογαριασμός τραπέζης:

IBAN : GR9101104180000041800324760

SWIFT CODE : ETHNGRAAXXX

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΣΚΛΕΠΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Επίσης έχει ανοιχθεί η παρακάτω σελίδα στο facebook, προκειμένου να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι τόσο για την πρόoδο των εργασιών όσο και για το χρηματικό ποσό που έχει κάθε φορά συγκεντρωθεί: https://www.facebook.com/laurent.noemi.martin/

Για περισσότερες πληροφορίες:


Laurent & Naomi Martin

Κάστρο Μονεμβασίας

Laurent.noemi@gmail.com

CH tel. 0041 784059806

GR tel. 0030 6981823877


Γιώργος Βουνελάκης

Μονεμβασία

gvounelakis@gmail.com

Τηλ. 0030 6944140108

πηγή: monemvasianews.gr