Κάλεσμα ΟΑΣΠΠ για συμμετοχή των αγροτών στην πανελλαδική απεργία

Η Ομοσπονδία Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) συμμετέχει στην απεργία που έχουν προκηρύξει εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωσή της καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαχητική συμμετοχή, να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργάτες, τους μικρούς επαγγελματίες, τους υγειονομικούς και τους δασκάλους και να απαιτήσουν την ουσιαστική προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα: “Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες, συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία. Οργανωμένα με τους αγροτικούς συλλόγους μας σε κάθε περιοχή να διατρανώσουμε, να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε:

  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας). Πλήρη λειτουργία των κέντρων υγείας σε 24ωρη βάση. Να στελεχωθούν όλα τα περιφερειακά ιατρεία. Επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος μας. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.
  • ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με δραστική μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων.
  • Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που καθυστερούν.
  • Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του καταρροϊκού και ενίσχυσης των πληγέντων κτηνοτρόφων.
  • Αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος”.