Κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας στο συλλαλητήριο της 17ης Οκτωβρίου

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου και ώρα 18.30′ στο Σύνταγμα, “σε ένα συλλαλητήριο-σταθμό στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας” όπως το χαρακτηρίζει, απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

afisa“Συμμετέχουμε και συμπαραστεκόμαστε στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο στις 17 Οκτωβρίου στο Σύνταγμα, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία πλέον των 339 σωματείων, συνδικάτων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων (συνυπογράφουν) προκειμένου να κατατεθεί πρόταση νόμου για την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Μέσα σε μια εξαετία, οι κυβερνήσεις ψήφισαν πάνω από 400 μνημονιακούς νόμους, 525 προεδρικά διατάγματα και 3.000 ερμηνευτικές εγκυκλίους εναντίον του λαού που υπολογίζουν ως πληθυσμό.

Μνημονιακά μέτρα ισοπέδωσης της πατρίδας και των πολιτών της. Τα πολλά φάρμακα – φαρμάκια σκοτώνουν τον ασθενή όπως οι πολλοί νόμοι.

Τα εμπόδια τα συναντάμε για να τα υπερπηδάμε, όχι για να τα βάζουμε στη σειρά να τα μετράμε και να τα βλέπουμε. Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση του δίκιου, και αυτός είναι ένας αγώνας που εμψυχώνει, και έχει όραμα…

Εξάλλου στο σημείο που έχουμε φτάσει, δεν αρκεί μόνο η συζήτηση της πολιτικής καθημερινότητας και η έκφραση παραπόνων, αλλά η δράση”.