Ένα όμορφο μουσικό αφιέρωμα, με αφορμή τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου (1/5/1909), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου στην πλατεία του Ελκομένου στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Η Χορωδία Μονεμβασίας, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Γιώργου Αποστολάκου, παρουσίασε μελοποιημένα ποιήματα του λογοτέχνη. Παράλληλα η απαγγελία αποσπασμάτων από τον Επιτάφιο και την Ρωμιοσύνη από την Όλγα Ντανάκα, σε συνδυασμό με την παρουσίαση της εκδήλωσης από την Παναγιώτα Οικονομάκη, αλλά και με την προβολή εικόνων από τις Βαρβάρα Καπελέρη και Εβελίνα Παπαπαύλου, απέδωσαν στο χώρο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ρίτσος αξίες και μηνύματα διαχρονικά.

«Στην αποψινή γιορτή θελήσαμε να τιμήσουμε τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο σε μια επέτειο, αυτήν της Πρωτομαγιάς, που νοηματοδότησε σημαντικά την ποίησή του, με φόντο την ιστορική πλατεία του Ελκόμενου Χριστού», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό της μετά το πέρας της εκδήλωσης η Μαρία Χαραμή, εκπρόσωπος της Χορωδίας, για να συμπληρώσει πως «γεμίσαμε την ψυχή μας με τα ακριβά ιδανικά της που διώχνουν το φόβο με την αγάπη για τον άνθρωπο, τους ύμνους προς τη φύση, αλλά και τη διαχρονική, μέχρι αυτοθυσίας, αντίσταση της Ρωμιοσύνης στους κατακτητές».

πηγή: monemvasianews.gr