“Κάτι που δε θα δεις ποτέ στα κανάλια που αλληλοσφάζονται”

parakolouthontas tileorasi

γράφει ο Μιχάλης Αριδάς
________________________________________________________

Κακός χαμός γίνεται για το ποιος θα έχει κανάλι και ποιος όχι. Όλη την ημέρα μάς ζαλίζουν οι «δημοσιογράφοι» και οι πολιτικοί μας ότι έπρεπε να είναι καναλάρχης ο ένας και δεν έπρεπε να είναι καναλάρχης ο άλλος. Πέφτουν τα σκάνδαλα βροχή. Αποκαλύπτουν ο ένας τις βρωμιές του άλλου, πάνω στον πόλεμο της «ενημέρωσης», δηλαδή της εξαπάτησης και της εξημέρωσης.

Νομίζουν πως εμείς, που σε λίγο δεν θα έχουμε ψωμί να φάμε και κεραμίδι να μπούμε αποκάτω, νοιαζόμαστε για το ποιος «επιχειρηματίας» θα μας δουλεύει ψιλό γαζί, μέσα από τα κατασκευασμένα δελτία ψεύτικων ειδήσεων και από το πολιτικό φροντιστήριο που μας κάνουν διάφοροι καλοπληρωμένοι ιεραπόστολοι της λεγόμενης δημοσιογραφίας.

Ένα κόμμα κατηγορεί έναν από αυτούς τους «επιχειρηματίες» ότι έλαβε θαλασσοδάνειο από μία τράπεζα, ενώ το ίδιο αυτό κόμμα έχει λάβει θαλασσοδάνειο από την ίδια τράπεζα. Ένας επιχειρηματίας κατηγορεί τους άλλους «επιχειρηματίες» ότι δεν έχουν τα λεφτά, ενώ ο ίδιος κατέθεσε αέρα κοπανιστό για εγγύηση. Αυτά και άλλα, όμορφα και γραφικά, διαδραματίζονται στο υπό γερμανική κατοχή ελλαδιστάν, την ώρα που οι κάτοικοί του πέφτουν θύματα οικονομικού πολέμου και αργοπεθαίνουν ως έθνος.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν δύο επιστημονικές μελέτες που μας λένε τραγικά πράγματα. Η μία έλεγε πως ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει μειωθεί κατά 300.000 τον καιρό των μνημονίων, και ενδέχεται να μειωθεί κατά άλλα 2,5 εκατομμύρια στις κοντινές επόμενες δεκαετίες. Κι αυτοί που θα έχουν μείνει θα είναι γέροι. Η άλλη, του Ινστιτούτου Prolepsis, έλεγε πως σήμερα στην Ελλάδα 6 παιδιά στα 10 ζουν με επισιτιστική ανασφάλεια. Δηλαδή δεν έχουν να φάνε κάθε μέρα και τρώνε χάλια τροφές.

Τα αντιλαμβάνεστε αυτά τα πράγματα; Ας μην αναλύσουμε τώρα, τους αριθμούς περί ραγδαίας αύξησης στην κατανάλωση ψυχοφαρμάκων, περί τεράστιας μείωσης των γεννήσεων και τεράστιας αύξησης των θανάτων στη χώρα μας. Όλα αυτά το διεθνές δίκαιο τα ονομάζει με μία λέξη: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

Θα μου πείτε τώρα, γιατί μας λες για γενοκτονία, ενώ το άρθρο ξεκίνησε με τα κανάλια; Τι σχέση έχουν αυτά μεταξύ τους; Κι όμως έχουν σχέση. Καταρχάς, θυμηθείτε πως όλα αυτά τα χρόνια, τα κανάλια της ντροπής και του ψέματος προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να μας πείσουν να αποδεχθούμε το κακό που μας βρήκε. Να πληρώνουμε αιωνίως. Να μη διαμαρτυρόμαστε για τη δυστυχία μας, γιατί είναι κάτι σαν φυσικό φαινόμενο, όπως ο σεισμός και η πλημμύρα.

Αναλογιστείτε, φίλοι μου: Πόσες φορές ήταν πρώτη είδηση οι παραπάνω μελέτες και στατιστικές; Πόσες φορές οι ιεραπόστολοι του ψέματος και της προπαγάνδας (είτε δημοσιογράφοι είτε πολιτικοί) ανέλυσαν την εξόντωση του λαού μας; Πόσες φορές ανέφεραν τη λέξη «γενοκτονία»; Από μηδέν έως καμία.

Αντίθετα, τι βλέπουμε; Κακοστημένους τσακωμούς μεταξύ τους, δελτία προπαγάνδας των 8, την Ελένη, τη Ρούλα, την Κούλα, χαζοχαρούμενους τηλεπαιχνιδιάρηδες, σόου ανεύρεσης τραγουδισταράδων και άλλες τραγικά ακαλαίσθητες μπούρδες, με μοναδικό σκοπό να αποκοιμίζουν την οργή και το μυαλό μας και να πηγαίνουμε για ύπνο νηστικοί και χαζεμένοι. Δεν θέλουν με τίποτα να αρχίσει ο έλληνας να αντιλαμβάνεται τι του έχει συμβεί και τι του μέλλει. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να γνωρίζει την αλήθεια, αλλά να ζει στην εικονική πραγματικότητα που του σερβίρουν. Να γιατί έχουν εξαφανίσει το ΕΠΑΜ και τον Καζάκη από τα ΜΜΕ.

«Και γιατί να κάνουν αυτά τα πράγματα, τα πολυαγαπημένα κανάλια;» θα ρωτήσει κάποιος. Μα είναι πολύ απλό. Όλα αυτά τα κανάλια είναι καταχρεωμένα μέχρι το λαιμό (πάνω από 2,1 δισ. ευρώ είναι τα συνολικά χρέη των συστημικών ΜΜΕ). Επιζούν με τραπεζικά ομολογιακά δάνεια, δηλαδή θαλασσοδάνεια, για να μπορούν να βγάζουν στο γυαλί τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους που αυτοί επιλέγουν. Δηλαδή τους ακριβοπληρωμένους επαγγελματίες προπαγανδιστές και ψεύτες. Επίσης, παίρνουν ένα σωρό πανάκριβες και ανούσιες διαφημίσεις από τις τράπεζες, λες και τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια μας και δεν ξέρουμε σε ποια τράπεζα να τα καταθέσουμε, υπό καθεστώς capital controls.

Και οι τράπεζες, πού βρίσκουν τα λεφτά και τους θαλασσοδανείζουν, ενώ από το 2008 και μετά είναι ζόμπι που κρέμονται από μία κλωστή; Από πού αλλού; Από τους συνήθεις ηλίθιους. Εμάς. Έχουν πάρει πάνω από 60 δισ. σε μετρητά, ως ανακεφαλαιοποίηση, από το κράτος ημών των κουβαρντάδων που φτωχαίνουμε. Έχουν πάρει και κάπου 500 δισ. δάνεια, με εγγύηση την καμπούρα των ίδιων κουβαρντάδων. Είμαστε large λαός, έτσι;

Βλέπετε πώς δουλεύει ο κύκλος; Εμείς δίνουμε ατέλειωτα λεφτά στους τραπεζίτες, αυτοί με τη σειρά τους δίνουν μερικά από αυτά τα λεφτά στους καναλάρχες, για να πείθουν οι καναλάρχες εμάς πως πρέπει να δίνουμε τα λεφτά μας στους τραπεζίτες. Ωραίος κύκλος!

Εμείς, λοιπόν, πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στον εαυτό μας και την οικογένειά μας, την Πατρίδα μας που χάνεται, αλλά και απέναντι στη γενιά που έρχεται πετσοκομμένη. Να στείλουμε όλους αυτούς από εκεί που ήλθαν και να ζήσουμε αξιοπρεπώς, μέσα σε μια ελεύθερη Πατρίδα.
Ας κλείσουμε τις τηλεοράσεις κι ας ανοίξουμε το μυαλό μας.