Η επιτροπή κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τη χθεσινή θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες Ν. Κόσμου και Λάκκας.

Σύμφωνα με την επιτροπή, “η απόφαση αυτή έρχεται να εκπληρώσει, με συνέπεια κι ευθύνη, την προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Βαγγέλη Βαλιώτη και να ικανοποιήσει ένα χρόνιο, πάγιο και δίκαιο αίτημα δυο μεγάλων λαϊκών συνοικιών της πόλης”, αφού “θα εξυπηρετήσει τις χιλιάδες κατοίκων των περιοχών αυτών, θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε δυο παραμελημένες και υποβαθμισμένες λαϊκές συνοικίες, θα δώσει τη δυνατότητα στο σύνολο των κατοίκων της πόλης να ψωνίζουν στη λαϊκή της Τετάρτης χωρίς προβλήματα, με άνεση και χωρίς άγχος, θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης και θα αναπτύξει την εμπορική του κίνηση, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ, μαζί με άλλες παράλληλες δράσεις, θα συντελέσει στη συνολική ανάπτυξη της πόλης, η οποία, δυστυχώς, λόγω της χρόνιας προσκόλλησής της στα άκρα του συντηρητισμού βρίσκεται (από πλευράς ανάπτυξης) στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως “οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού (όπως και της Λάκκας) αισθάνονται πικρία για την αρνητική ψήφο της μείζονος αντιπολίτευσης και για το «παρών» της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως επίσης για την «πολεμική» των προέδρων του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και του Συλλόγου Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Λακωνίας, επειδή οι κάτοικοι των συνοικιών τόλμησαν να ζητήσουν ισότιμη μεταχείριση και μερίδιο από την πίτα, στην παραγωγή της οποίας συντελούν κι εκείνοι”.

“Ευτυχώς”, καταλήγει η επιτροπή, “ζούμε σε μια πολιτεία δημοκρατική, η οποία έχει τις θεσμικές εκείνες διαδικασίες που χρειάζονται για να παίρνονται αποφάσεις, αλλά και για να καταλογίζονται και να επιμερίζονται δίκαια οι ευθύνες, πολιτικές και άλλες”.