Κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού: “Να υλοποιήσει άμεσα ο δήμαρχος την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου”

6o dimotiko sxoleio Spartis

Με 26 θετικές ψήφους (από τις παρατάξεις Αργειτάκου – Βαλιώτη – Βουνάση) έναντι 12 αρνητικών (από την παράταξη Δούκα) το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης, στη συνεδρίαση του στις 23/9 επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα ανέγερσης του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί για τον σκοπό αυτό, στο Νέο Κόσμο, διευρύνοντας, μάλιστα, εντυπωσιακά την αρχική πλειοψηφία (18 ναι -12 όχι) του Φεβρουαρίου 2020.

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την απόφαση αυτή, “αφού πρόκειται για ένα σχολείο το οποίο θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες μιας μεγάλης συνοικίας που στερείται σχολικής μονάδας, θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης όλων των σχολείων της πόλης και θα συντελέσει αποφασιστικά στη λύση του στεγαστικού προβλήματος των νηπιαγωγείων”.

Όπως υποστηρίζουν ακόμα “οι κάτοικοι Ν. Κόσμου – Ψυχικού θεωρούν πως στην χθεσινή συνεδρίαση δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι. Υπήρξε μόνο μια ισχυρότατη και αδιαμφισβήτητη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για σύναψη προγραμματικής σύμβασης δήμου – περιφέρειας που πρέπει να υλοποιήσει άμεσα ο κ. δήμαρχος, ο οποίος, ως θεσμός, έχει εκ του νόμου ένα ξεκάθαρο ειδικό υπηρεσιακό καθήκον, αυτό της εκτέλεσης των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών.

Προειδοποιούμε πως οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον αυτού του σχολείου, το οποίο κατακτήθηκε δικαιωματικά με τους πολύχρονους αγώνες των κατοίκων και του εκπαιδευτικών”.


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News