Κάτω τα χέρια από τις διακοπές του Αυγούστου!

diakopes

γράφει ο φιλόλογος Ιωάννης Χρηστάκης


Τελικά, συνάδελφοι, δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

1. Δεχθήκαμε να γίνουμε οι κύριοι οργανωτές και υλοποιήσαμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες, δουλεύοντας νυχθημερόν, την εκτρωματική φαντασίωση της υπουργού περί εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Με δικά μας έξοδα για εξοπλισμό, πολύωρο διάβασμα, ολοήμερη ενημέρωση από καλοπροαίρετες πηγές, συνεχή επικοινωνία με τους μαθητές μας και το οικογενειακό τους περιβάλλον στήσαμε, θεμελιώσαμε κάτι που ούτε ως προσχέδιο δε φρόντισαν να μας δώσουν!

Ίσα-ίσα με το βασανιστήριο της αργής σύνδεσης ενός απαρχαιωμένο σχολικού δικτύου συναντούσαμε προσκόμματα – τοίχο ενάντια στη φιλοτιμία μας και στην αγάπη για τους μαθητές μας. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε και μας χειροκρότησαν -όπως κάνανε και με τους άλλους κάκιστα αμειβόμενους- γιατρούς του δημοσίου.

2. Δεχθήκαμε να γίνουμε πειραματόζωα εν μέσω πανδημίας, σε σχολεία ανοχύρωτα όχι έναντι του κορωνοϊού αλλά και σε πιο ελάσσονες ρύπους.

Στη δημιουργία ανοσίας αγέλης αν φύγουνε και δύο τρεις συνάδελφοι, τι έγινε. Ήταν μεγάλοι σε ηλικία, είχαν και υποκείμενα νοσήματα, τι ψάχνεις τώρα;

Πάντα υπάρχουν κάποιες μικρές παράπλευρες απώλειες, ρε αδελφέ!

3. Λουστήκαμε τη φαεινή ιδέα των ζωντανών μεταδόσεων μαθήματος, παγίδα για να μας περάσουν δουλειά και το απόγευμα και το βράδυ και τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα με σύγχρονα και ασύγχρονα μέσα εξ αποστάσεως διδασκαλίας για κάθε πικραμένο, για κάθε κακοκαιρία, για κάθε ενδημική αρρώστια για κάθε πανδημία, για κάθε λόγο που τυχόν κάποιος θα χάσει το μάθημα του.

Ενώ την ίδια ώρα και με την παραπάνω τακτική θα αναπληρώνουμε συναδέλφους που αυτοί δεν θα προσλαμβάνουν πια, θα λιγοστεύουν οι θέσεις εργασίας, θα λεηλατούνται τα εργασιακά μας δικαιώματα, θα μας απομυζούν, όσους επιβιώσουμε, 70χρονους στην κάθε προκρούστια πλατφόρμα του κατ’οίκον εγκλεισμού μας.

Και το αυθαίρετο συνυπάρχει με το αυταρχικό συνήθως…

4. Σκέφτονται να βάλουν χέρι στο ύψιστο δικαίωμα της καλοκαιρινής άδειας!

Ήδη, φρόντισε, να πάρει η υπουργός υπερβολικές εξουσίες, με φερετζέ την πανδημία για τα επόμενα δύο διδακτικά έτη!

Ακούστε τι σχεδιάζουν και ήδη συζητιέται στα υπουργικά κλιμάκια:

Από τις 24 Αυγούστου οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία!

Λες και αν πήγαιναν 1η Σεπτέμβρη θα χανόταν το βασίλειο!

Στάχτη στα μάτια των γονιών, όπως το τωρινό άνοιγμα του σχολείου για λίγες μέρες (θυμίζω, Δευτέρα, επανέρχονται μαθητές γυμνασίων και α’ και β’ λυκείου).

Πολιτικάντικα τερτίπια, σε μία χώρα που επί μήνες πολλά σχολεία στερούνται φιλόλογο, φυσικό και μαθηματικό!

Έχοντας υποστεί τα πάνδεινα αυτή τη χρονιά και με τις πανελλήνιες να διαταράσσουν το ακέραιο των διακοπών Ιουλίου, αφού πολλοί συνάδελφοι απασχολούνται μέχρι τα μέσα αυτού του μήνα σε διάφορα πόστα τελικής διεκπεραίωσης τους,

Να μη διανοηθεί κανένας άρρωστος νους του υπουργείου να φέρει Αύγουστο τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο!

Τέλος στα πειράματα τύπου Μένγκελε.

Αν επιβιώσουμε από τον κορωνοϊό, δε θέλουμε να πεθάνουμε από αυγουστιάτικο καύσωνα!