Κέντρισε το ενδιαφέρον η ημερίδα για το bullying

imerida (2)

imerida (2)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου, στην αίθουσα λακώνων ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου του διοικητηρίου, η προγραμματισμένη ημερίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, που είχε ως αντικείμενο το σχολικό εκφοβισμό. Τις εργασίες παρακολούθησαν 200 και πλέον εκπαιδευτικοί και γονείς.

Κοινή παραδοχή ήταν ότι όλοι/-ες οι εισηγητές/-τριες ανέλυσαν το θέμα επιστημονικά και εμπεριστατωμένα, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η ανθρωπολογική προσέγγιση του προσκεκλημένου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Μάνου Σπυριδάκη, καθώς και της ψυχολόγου από το “Χαμόγελο του Παιδιού” κ. Γιούλη Γαλάνη, η οποία απευθύνθηκε με αμεσότητα και στοχευμένες συμβουλές προς γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αξιόλογες ήταν επίσης και οι παρεμβατικές εφαρμογές πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού στη σχολική πράξη από τους/τις εισηγητές/-τριες εκπαιδευτικούς.

Εκπληξη, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης συμμετείχε αντιπροσωπεία μαθητών/-τριών από το 6/θέσιο δημοτικό σχολείο Νιάτων – Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι/-ες μίλησαν για την εμπειρία τους αναφορικά με βίντεο που δημιούργησαν με τη βοήθεια του δασκάλου τους.

Η εκδήλωση μεταδιδόταν ζωντανά από το κανάλι της Διεύθυνσης ΠΕ Λακωνίας στο YouTube, όπου κατεγράφησαν 454 επισκέπτες. Τις επόμενες ημέρες θα μεταδοθεί και από το πελοποννησιακό κανάλι DrTV, ενώ στις 2 Ιουνίου θα υπάρξει αφιέρωμα στην εκπομπή “Όλα για τη μαμά”, της Χρυσαυγής Ατσιδάκου, από τη Web TV του Star channel.

imeridaimerida (1)imerida (3)imerida (4)imerida (5)imerida (6)