Κέντρο λογοθεραπείας “Χάρισμα”: Στόχος μας να αγαπήσει το παιδί το διάβασμα

kentro-logotherapeias-xarisma

Αρκετά παιδιά φαίνεται να χρειάζονται βοήθεια ώστε να οργανωθούν σε σχέση με τις σχολικές τους υποχρεώσεις, ιδιαίτερα στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Ένα από τα μόνιμα προβλήματα των γονιών είναι η άρνηση μελέτης από την πλευρά του παιδιού. Είτε σε μόνιμη βάση είτε σποραδικά, το παιδί αρνείται να μελετήσει, καταφεύγοντας πότε σε ψέματα, πότε σε δικαιολογίες, κι άλλοτε αποκρύπτοντας τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που έχει για το σχολείο.

Ακόμη ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι γονείς είναι ο περιορισμένος χρόνος που διαθέτουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Το Κέντρο Λογοθεραπείας “Χάρισμα” αναλαμβάνει τη μελέτη όλων των μαθημάτων του δημοτικού με ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο! Χρειάζεται να επιβραβεύουμε κάθε προσπάθεια του παιδιού. Ακόμη κι αν ένα παιδί που γενικώς αρνείται να μελετήσει καταφέρει να το κάνει για 5 λεπτά, θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το επαινέσουμε. Οι αλλαγές πραγματοποιούνται με μικρά βήματα και τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Στόχος είναι το παιδί να αγαπήσει το διάβασμα, όχι να γίνει σημαιοφόρος!
Η πίεση φέρνει αντίδραση!

Κέντρο Λογοθεραπείας “Χάρισμα”
Υπεύθυνη Φροσούλα Μπάτζιου
Αγησιλάου 48
τηλ. 2731 5 51035 – 6942976751