Με τραγούδια, ζωντάνια και πολύ χορό ολοκληρώθηκαν φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις «Απόκριες 2018, όλοι μαζί γιορτάζουμε…». Τα χωριά και η πόλη της Σπάρτης πλημμύρισαν από ζεστό αποκριάτικο χρώμα, με πρωταγωνιστές μικρούς και μεγάλους μασκαράδες.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με επιτυχία από το Δήμο Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης με την υποστήριξη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Τ.Τ. Σπάρτης) και του 300ού Συστήματος Προσκόπων Σπάρτης.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου οι μικροί φίλοι με πρόσωπα γεμάτα χαμόγελα έστησαν ένα μεγάλο πάρτι, έπαιξαν, χόρεψαν, κατασκεύασαν μάσκες και καπέλα, πέταξαν ιπτάμενα φανάρια και διασκέδασαν με κλόουν στο πάρκο Αγίου Νίκωνος, στην πλατεία Γεωργίου Σαϊνόπουλου και στο κενοτάφιο του Λεωνίδα. Στην κεντρική πλατεία Σπάρτης μελωδικό ρυθμό έδωσε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου, που μας ταξίδεψε στον κόσμο των αποκριών με επίκαιρα τραγούδια.

Την επομένη, στην οδό Κ. Παλαιολόγου επικράτησε το αδιαχώρητο, με δημότες και επισκέπτες να παρακολουθούν με ενθουσιασμό την αποκριάτικη παρέλαση «Mascarata 2018». Με τα χειροκροτήματα του κόσμου να μη σταματούν, οι μικροί καρναβαλιστές εντυπωσίασαν με τις ευφάνταστες μεταμφιέσεις και τα χορευτικά τους, παρασύροντας στον αποκριάτικο ρυθμό τους θεατές. Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, πλήθος και καρναβαλιστές έγιναν μια παρέα στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Εκεί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς και να παρακολουθήσουν τη βράβευση των καλύτερων καρναβαλιστών.

Η αυλαία των εκδηλώσεων του δήμου Σπάρτης για τη φετινή αποκριά έπεσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στο Καστόρι με την πραγματοποίηση της “Μουντζουροδευτέρας”, με παρέλαση αρμάτων, χορό και πολλά κεράσματα, και στη Μαγούλα (πάρκο Σαϊνοπούλειου), με το πέταγμα των χαρταετών και τα κούλουμα.

Η δημοτική αρχή όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν αρωγός στα παραδοσιακά δρώμενα και ευχαριστεί θερμά τους φορείς και τους πολίτες που με την εθελοντική τους συμμετοχή στήριξαν και συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, οι οποίες χάρισαν χαμόγελα και ευχάριστες στιγμές, μια διέξοδο χαράς, ξεγνοιασιάς και αισιοδοξίας. Ο δήμος ανανεώνει το ραντεβού για του χρόνου, ευχόμενος σε όλους καλή Σαρακοστή.