Κίνδυνος αποδυνάμωσης του νοσοκομείου Μολάων λόγω αποχώρησης γιατρών

Nosokomeio Molaon

Να ενημερώσει τους πολίτες και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους επιχειρεί με δημόσια έκκλησή του το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Μολάων.

Οι εργαζόμενοι καλούν τη διοίκηση της μονάδας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας να λύσουν άμεσα το πρόβλημα της παθολογικής και καρδιολογικής κλινικής πριν την αποχώρηση των δύο ειδικών ιατρών στο τέλος του χρόνου, αντίστοιχα λόγω λήξης επικουρικής σύμβασης και συνταξιοδότησης. Όπως εξηγούν, είναι αδιανόητο στην καρδιά του χειμώνα, με την έξαρση λοιμώξεων και ιών, να μείνει ένας γιατρός στην κάθε κλινική.

Το ΔΣ των εργαζομένων δηλώνει ακόμη ότι δεν ικανοποιείται από:

  • Τις απαντήσεις της διοίκησης, ότι κανένας παθολόγος ή καρδιολόγος δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον για το νοσοκομείο Μολάων
  • Τις απαντήσεις, ότι δεν έχουν προχωρήσει οι κρίσεις των προκηρυγμένων ιατρικών θέσεων (ορθοπεδικού, αναισθησιολόγου, ακτινολόγου) πλην του χειρουργού. Επισημαίνουν μάλιστα ότι υπάρχει κίνδυνος αποχώρησης και της επικουρικής ακτινολόγου στο τέλος του 2018, αν δεν παραταθεί η σύμβαση.
  • Τις απαντήσεις, ότι στην 6η ΥΠΕ προχωρούν υποθέσεις πρώτα άλλων νοσοκομείων για την πρόσληψη επικουρικού λοιπού προσωπικού.

Το ΔΣ του συλλόγου εδώ και έναν μήνα ζήτησε με επιστολή στη διοίκηση και τα μέλη του συμβουλίου του νοσοκομείου Λακωνίας να απαντήσουν εγγράφως πώς σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα καθώς και άλλα μείζονος σημασίας. Εφόσον δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα αυτό, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χθες συνάντηση με την αναπληρώτρια διοικήτρια, για να διαπιστώσουν όπως λένε πως για το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν υπάρχει πραγματική λύση. Απευθυνόμενοι λοιπόν σε κάθε υπεύθυνο, προτείνουν να δοθεί οικονομικό κίνητρο στους γιατρούς ώστε να αυξηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων στη μονάδα των Μολάων.