Καθηγητές, σπάστε τα δεσμά σας!

γράφει ο φιλόλογος Ιωάννης Χρηστάκης


Από τη μία η εξοργιστική βιασύνη της υπουργού να συγκεντρώσει τους φτωχούς νομάδες του πνεύματος στα σχολικά κελιά τους για να τους υποβάλλει σε εργαστηριακά πειράματα!

Από την άλλη, κάποιοι εκπρόσωποι της μικροεξουσίας που βάζουν σε 14ήμερη καραντίνα ταλαιπωρημένους αναπληρωτές. Πρόθυμοι στην εφαρμογή της πάγιας τακτικής ψευτο-ιχνηλάτησης αλλά εντελώς αδιάφοροι όταν οι πατριώτες τους πετάνε έξω από τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τους τους αναπληρωτές συναδέλφους μας.

Γελοία, αδύναμη, με τυπικές, ξύλινες συνδικαλιστικές παρόλες η ΟΛΜΕ, περιορίζεται σε μία τυπική τρίωρη στάση εργασίας την ώρα που τεκτονικοί σεισμοί κρατικής αυθαιρεσίας πλήττουν τον κλάδο!

Τι άλλο περιμένει ο εκπαιδευτικός για να ξεσηκωθεί;

Πόσο ακόμη θα ανεχτεί να τον εξευτελίζουν;

Έχουν φτάσει σε σημείο να ασελγούν πάνω στο πτώμα του!

Να σας θυμίσω τους τρόπους που ασχημονεί η πολιτεία πάνω στον καθηγητή των δημοσίων σχολείων;

1. Ετοιμάζεται να νομοθετήσει εν μέσω πανδημίας για κεφαλαιώδη εκπαιδευτικά θέματα που απαιτούν συζητήσεις,διαβουλεύσεις και συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας σε όλες τις φάσεις μιας συνθετικής πορείας αναζήτησης του εφικτού.

2. Τον υποχρέωσε να δουλέψει νυχθημερόν για να στηρίξει μια αποτυχημένη και κάκιστα φτιαγμένη εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ο κάθε συνάδελφος, με δικά του έξοδα, σε ένα πανάθλιο δίκτυο, χωρίς ουσιαστική επιμόρφωση μαζοχίστηκε ικανοποιώντας τα καπρίτσια μιας υποτιθέμενης εναλλακτικής διδασκαλίας.

3. Μελλοντικά θα αναγκαστεί σε μία διαστροφική, οργουελική παράκρουση της εξουσίας να εκθέσει εαυτόν και μαθητές σε ζωντανή σύνδεση για ένα big brother show.

4. Δέσμευσε για δύο χρόνια, με κάλυψη την έκτακτη συγκυρία της πανδημίας, κάθε εργασιακό του δικαίωμα, ισοπεδώνοντας ωράρια, αργίες, περιόδους διακοπών.

5. Ανοίγει 11 και 18 Μάη τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια και καλεί άπαντες από 6 Μάη να πιάσουν δουλειά!

Εξωφρενική, απαξιωτική και επικίνδυνη στάση μιας απολυταρχικής εξουσίας που ξέρει πολύ καλά ποιοι μπορούν να βγάλουν πάλι όλη τη δουλειά για να μην ρεζιλευτούν οι κρατούντες!

Κάνω έκκληση στους συναδέλφους να μη σκύψουν άλλο το κεφάλι.

Δεν υπάρχει επιστροφή από την κόλαση που τους ετοιμάζουν.

Αφήστε, συνάδελφοι, κομματικές ταυτότητες, πολιτικούς πατρόνες,συνδικαλιστικές αγκυλώσεις, συγκρίσεις ακαδημαϊκών τίτλων,ταπεινές ψωροεπιδιώξεις, δοκησίσοφες συγκρίσεις.

Επιτέλους, συνέλθετε!

Σπάστε τις αλυσίδες σας!

Το ίδιο μετράτε για το υπουργείο, αναπληρωτές και μόνιμοι, διοικητικοί και μάχιμοι, διευθυντές, υποδιευθυντές, απλά μέλη συλλόγου διδασκόντων, πλήρους ωραρίου, μειωμένου ωραρίου.

Σας φορέσανε ταμπέλες, σας διχάσανε και τώρα κοντεύουν να σας κατακρεουργήσουν ως πειραματόζωα στην απόκτηση της πολυπόθητης ανοσίας αγέλης!