Καθηλωτική ποιητική βραδιά στην Πνευματική Εστία

poiitiki vradia

“Πέντε ποιητές σε πρώτο πρόσωπο” ήταν ο τίτλος της ξεχωριστής εκδήλωσης που διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο το Σωματείο “Φίλοι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης” και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας στην αίθουσα “Γεώργιος Περδικλώνης” της Πνευματικής Εστίας.

Γιατί ξεχωριστή; Διότι κάθε άλλο παρά συνηθισμένη είναι η ταυτόχρονη παρουσία πέντε ποιητών που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Λακωνία, οι οποίοι και παρουσίασαν αντιπροσωπευτικά κομμάτια της λογοτεχνικής τους παραγωγής, σε μια πρώτη προσπάθεια γνωριμίας του κοινού με το έργο τους. Εάν ληφθεί υπόψιν το θερμό χειροκρότημα που απέσπασαν, ο στόχος επετεύχθη. Το ακροατήριο, το οποίο αγκάλιασε με ενθουσιασμό τις απαγγελίες, είχε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει μέσα από σύντομες αναφορές τα κυριότερα σημεία από τη ζωή και διαδρομή των παρουσιαζόμενων λογοτεχνών, κ.κ. Θεόδωρου Αγγελάκου, Γιώργου Ατσαβέ, Κώστα Βρεττού, Ευστράτιου Γεωργούλη και Αναστασίας Κόκκινου.

Η εκδήλωση δεν περιορίστηκε μόνο στην ποίηση, αφού “ντύθηκε” με αισθαντική μουσική από την κ. Κατερίνα Πάτσιου, ενώ και ο κ. Αγγελάκος προτίμησε να αποδώσει τους στίχους του με τη συνοδεία κιθάρας. Στο τέλος των πέντε παρουσιάσεων, τρία μέλη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Σκηνής “Αιθεροβάμονες” ανέλαβαν να αναγνώσουν με θεατρικότητα αποσπάσματα των πέντε ποιητών.