Καθιερώνεται ο αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Σπάρτης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η τελετή αγιασμού των υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σπάρτης, το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Θεοφανείων. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το δήμο Σπάρτης, την ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και τον Αθλητικό Οργανισμό του δήμου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοσύγκελλος της ιεράς μητροπόλεως π. Γεώργιος Μπλάθρας.
Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές κ.κ. Σταύρος Αραχωβίτης και Αθανάσιος Δαβάκης, ο δήμαρχος κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σπύρος Μοιράγιας, αντιδήμαρχοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής κοινότητας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, μέλη του Αθλητικού Οργανισμού και πλήθος κόσμου.

Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας, και παρά τον βροχερό καιρό, νεαροί κολυμβητές έπεσαν στα νερά του κολυμβητηρίου για να πιάσουν το σταυρό και να τηρήσουν το πατροπαράδοτο έθιμο. Στον νεαρό που ανέκτησε τον σταυρό αναμνηστικά δώρα προσέφεραν ο δήμαρχος και ο π. Μπλάθρας. Επίσης αναμνηστικά δόθηκαν από την ιερά μητρόπολη σε όλους όσοι έλαβαν μέρος.