Καθυστερούν οι αποζημιώσεις για τους παγετούς

zimies apo pageto

zimies apo pageto

Τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελαιόδεντρων, τόσο στην ηρτημένη παραγωγή όσο και στο φυτικό κεφάλαιο, εξαιτίας των παγετών του Δεκεμβρίου 2010 και του Μαρτίου 2011, υπενθύμισε στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο δήμαρχος, το αποτέλεσμα ήταν να ζημιωθούν οικονομικά οι παραγωγοί και για το λόγο αυτό υποβλήθηκε αίτημα στον ΕΛΓΑ για ένταξη των παραπάνω ζημιών σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.

Αφού δόθηκε η έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της ΕΕ, ο ΕΛΓΑ υπέβαλε αίτημα με τα στοιχεία του φακέλου προς το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δοθεί η έγκριση πληρωμής της ενίσχυσης και να προχωρήσει η έκδοση σχετικής ΚΥΑ για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. “Ωστόσο, απ’ όσο γνωρίζουμε”, συνεχίζει ο κ. Τριχείλης απευθυνόμενος στον υφυπουργό, “αυτή χρονίζει στο υπουργείο σας για χρονικό διάστημα ενός περίπου έτους.

Ο δήμος μας έχει παρακολουθήσει με πολύ ενδιαφέρον την πορεία του αιτήματος, το οποίο παραμένει και κακώς δεν εγκρίνεται από το υπουργείο σας”.

Η επιστολή ολοκληρώνεται με το αίτημα του δημάρχου για άμεση έγκριση του προϋπολογισμού του προγράμματος προκειμένου οι παραγωγοί να αποζημιωθούν, αφού τα οικονομικά προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι ήδη ανυπέρβλητα.