Και οι αυτοκινητιστές στην απεργία

taxi Sparti

taxi Sparti

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Σπάρτης και Υπολοίπου Νομού Λακωνίας “Η Απέλλα” απευθύνει κάλεσμα στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στο πάρκο ΟΤΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Σωματείο μας, στο πλαίσιο της απόφασης και του καλέσματος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) για συμμετοχή όλων των ΕΒΕ σε συγκεντρώσεις-κινητοποιήσεις, θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου (10.30΄ πμ), στη Σπάρτη στο πάρκο ΟΤΕ.

Απαιτούμε

Αποποινικοποίηση των οφειλών, ίση μεταχείριση των αυτοκινητιστών και των λοιπών ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ με τις άλλες επαγγελματικές ομάδες που δεν διώκονται ποινικά για οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία. «Πάγωμα» (κεφαλαιοποίηση) των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα μεταφοράς ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου.

Σύνδεση της εισφοροδοτικής ικανότητας (ποσού του μηνιαίου ασφαλίστρου) με το εισόδημα του ταξιτζή (εισόδημα που έτσι και αλλιώς έχει πιάσει πάτο από την απίστευτη οικονομική δυσπραγία των πολιτών).

Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική: Πρόσβαση όλων των επαγγελματιών στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξαρτήτως οφειλών.

Κατάργηση του ΚΕΑΟ.

Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ.

Διαγραφή μέρους των χρεών με ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες διαβίωσης και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δανειοληπτών.

Σταμάτημα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, κάθε αυτοκινητιστή ιδιοκτήτη και εργαζόμενο σε ταξί της Σπάρτης και της Λακωνίας, να βρεθεί, να συμμετάσχει, να διαμαρτυρηθεί, να απαιτήσει μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με τους λοιπούς συναδέλφους, επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενους, αυτοκινητιστές την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο, Σπάρτη Πάρκο ΟΤΕ – ώρα 10.30΄ πμ”.