Καλοκαίρι στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Αυτό το καλοκαίρι η δημόσια βιβλιοθήκη Σπάρτης συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”, η οποία σχεδιάστηκε και υποστηρίζεται οργανωτικά από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ).

Παράλληλα συνεχίζει την καθημερινή λειτουργία όλων των τμημάτων της και τις καθιερωμένες δράσεις που τα προηγούμενα καλοκαίρια αγαπήθηκαν από τα παιδιά, όπως είναι η ρομποτική και η ημέρα παιχνιδιών.

Αναλυτικότερα, το διάστημα από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν 28 “εκπαιδευτικές εξερευνήσεις” στο πλαίσιο του προγράμματος “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο” και επιπλέον εξερευνήσεις στο χώρο της ρομποτικής.

Όλες οι επιμέρους δράσεις, τα θέματα, τα εργαστήρια, οι ημερομηνίες και οι ώρες πραγματοποίησής τους, οι ηλικίες των παιδιών που θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εμψυχωτές – εθελοντές αναφέρονται αναλυτικά στο σχετικό πρόγραμμα δράσεων της βιβλιοθήκης, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (www.facebook.com/dkbspartis και www.twitter.com/dkbspartis).

Σε κάθε πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν 20 παιδιά. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα συμπληρώνονται στη βιβλιοθήκη, αλλά και μέσω διαδικτύου. Για κάθε πρόγραμμα θα τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας σε συνδυασμό με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Δηλώσεις συμμετοχής για τα προγράμματα κάθε εβδομάδας θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή της εβδομάδας που προηγείται.

Πληροφορίες δίδονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 27310 26853.

Η γιορτή έναρξης είναι προγραμματισμένη στις 16 Ιουνίου.