Καλοκαιρινές δράσεις της 5ης ΕΒΑ για τους μικρούς της φίλους

Dimarxeio Spartis

Dimarxeio Spartis

Η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, καλωσορίζει τους μικρούς φίλους της σε σειρά θερινών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο “Όψεις βυζαντινού πολιτισμού”, προκειμένου να απασχοληθούν δημιουργικά και ευχάριστα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (5–9 ετών), θα διαρκούν περίπου 90΄ λεπτά και θα πραγματοποιούνται στο παλαιό δημαρχιακό μέγαρο (κεντρική πλατεία Σπάρτης, νότια αίθουσα – 1ος όροφος), κάθε Τετάρτη και Πέμπτη του Ιουλίου από τις 10.00′ έως τις 13.15′. Μέσω προφορικής παρουσίασης, εποπτικού και απτικού υλικού, τα παιδιά θα ανακαλύπτουν στοιχεία της διατροφής και της ενδυμασίας των βυζαντινών χρόνων και θα συμμετέχουν στα βιωματικά εργαστήρια που πλαισιώνουν τις δράσεις. Απαραίτητη κρίνεται η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμού στον αριθμό των συμμετεχόντων.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς και/ή κηδεμόνες να επικοινωνούν τηλεφωνικά για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, έως τη Δευτέρα 7 Ιουλίου (κ. Γ. Κατσουγκράκη 27310 25363 και 27310 28503).