Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας από την Καψάλειο Βιβλιοθήκη

Η Καψάλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δ. Ανατολικής Μάνης έχει συμπεριληφθεί στις 125 βιβλιοθήκες του δικτύου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, οι οποίες λαμβάνουν μέρος σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι που αναδεικνύει δεινούς εξερευνητές και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών, ως κέντρων γνώσης και δημιουργικότητας σε κάθε κοινότητα.

Από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου, γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία τη βιβλιοθήκη τους και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν και δημιουργούν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο. Κάθε μέρα η βιβλιοθήκη έχει μια θεματική αποστολή εξερεύνησης που φέρει εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων, επιλέγοντας διαφορετικό μέσο εξερεύνησης: τη ζωγραφική, το θέατρο, τη φωτογραφία, τη ραπτική κ.ά. Καθώς ολοκληρώνονται οι αποστολές, παιδιά από βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα επικοινωνούν τις περιπέτειές τους στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #ΚΕ2016gr και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα network.nlg.gr. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί και τους ενήλικες να συμμετέχουν ενεργά στις καθημερινές αποστολές εξερεύνησης του κόσμου, χρησιμοποιώντας το ίδιο hashtag.

Για επικοινωνία και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 27330 23888 (Βασιλική Κουμουνδούρου, Ιωάννα Μητσάκου).