Καλύβια Σοχάς: Συνέλευση κατοίκων και δημοτικής αρχής

syneleysi

syneleysi

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, ύστερα από πρόσκληση του κ. Νικόλαου Κορίνη, προέδρου του τοπικού συμβουλίου κοινότητας Καλυβίων Σοχάς, έγινε συνέλευση κατοίκων, παρουσία του δήμαρχου Σπάρτης και δημοτικών συμβούλων. Συνεχίστηκε έτσι ο κύκλος συνελεύσεων που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του κ. Βαλιώτη στη Σπάρτη και στις τοπικές κοινότητες του δήμου.

Για μια ακόμη φορά η μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων, η ευκαιρία να καταθέσουν οι πολίτες τη γνώμη τους ερχόμενοι σε άμεση επικοινωνία με το δήμαρχο, να αποκτήσουν ενεργό και συμμετοχικό ρόλο στη διαδικασία καθορισμού των προτεραιοτήτων της κοινότητας, οδήγησε στη διεξαγωγή μιας εποικοδομητικής συζήτησης. Αναδείχθηκαν και καταγράφηκαν τα προβλήματα της καθημερινότητας, οι υφιστάμενες αδυναμίες, οι ανάγκες και ελλείψεις που έχουν διαπιστωθεί, αλλά κατατέθηκαν και απόψεις για την αντιμετώπισή τους και προτάσεις έργων.

Ο κ. Βαλιώτης τόνισε την αξία του ουσιαστικού διαλόγου και της συνεργασίας, της υπεύθυνης και ενεργού συμμετοχής των πολιτών στα δημοτικά δρώμενα. Δεσμεύτηκε δε, ότι κάθε απόφαση και ενέργεια έχει ως γνώμονα το συμφέρον του δημότη, στη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμος για βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων.

Ο θεσμός των συνελεύσεων θα συνεχιστεί σταδιακά και στις άλλες τοπικές κοινότητες του δήμου Σπάρτης.