“Καμιά απάντηση από την περιφερειακή αρχή για έργα που απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ 2007-2013”

Peloponnisos Prwta 1

Peloponnisos Prwta 1

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης “Πελοπόννησος Πρώτα” επανέρχεται στο ζήτημα του ελέγχου των έργων ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θεωρώντας πως η περιφερειακή αρχή αποφεύγει να δώσει απαντήσεις. Αναλυτικά τα όσα υποστηρίζει:

“Για μια ακόμη φορά, αντί για απαντήσεις στους ελέγχους που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης εκτράπηκε στο να χαρακτηρίσει «καταδότες» όσους ζητούν ενημέρωση και διαφάνεια στην εκτέλεση έργων και στην oορθολογική χρήση του δημόσιου χρήματος.

Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη, η κοινωνία βοά και η περιφερειακή αρχή σιωπά. Συνεχίζει να αποκρύπτει στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα έργα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της OLAF. Ακόμη και σήμερα απαιτούμε να ενημερωθεί η πελοποννησιακή κοινωνία για την αλληλογραφία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Προφανώς, η απάντηση της κ. Νικολάκου, ότι δεν ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία από τον OLAF όσον αφορά τα επίμαχα έργα και ως εκ τούτου ο έλεγχος «προχωρά κανονικά», αποτελεί εμπαιγμό, διότι ο όρος «κανονικά» δεν προσδιορίζει ούτε την αιτία του ελέγχου ούτε τα ευρήματά του.

Με την ίδια άρνηση ενημέρωσης αντιμετώπισε ο κ. Τατούλης την επερώτηση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», σχετικά με την πορεία υλοποίησης ΕΣΠΑ 2007-2013 και τις ενέργειες εξυγίανσης και απένταξης. Αποδεικνύεται πλέον ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις προς δημάρχους και φορείς για ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ 2007-2013 εξυπηρετούσαν μονάχα ψηφοθηρικές μικροπολιτικές πρακτικές του κ. Τατούλη”.