Την Παρασκευή 22 Ιουνίου ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης και αντιπροσωπεία της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας είχαν συνάντηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη με τον πρύτανη Αθανάσιο Κατσή.

Στη συνάντηση, που είχε διάρκεια μιάμιση ώρα, συζητήθηκε διεξοδικά το μέλλον του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, των περιφερειακών σχολών και τμημάτων. Ειδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προοπτική ενοποίησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φυσικά στη λειτουργία, αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχολών στη Λακωνία.

Ενόψει των προτάσεων που θα κατατεθούν από το πανεπιστήμιο προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, έγινε σαφές ότι κανένας νομός δεν θα μείνει χωρίς σχολές, αλλά αντίθετα θα επανασχεδιαστεί η κατανομή τους σε μία λογική βιωσιμότητας και σύνδεσης με τις σύγχρονες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες.

Πάνω σε αυτή τη λογική υπήρξε ανταλλαγή προτάσεων/ιδεών και συμφωνήθηκε πως στο επόμενο διάστημα αυτές θα εμπλουτιστούν και θα κατατεθούν εγγράφως προς διαβούλευση.