Κανακάκος: “θα αντικατασταθούν οι φοίνικες που δεν επηρεάζονται από την ανάπλαση του κέντρου”

Σε ανακοίνωση σχετικά με το χθεσινό περιστατικό κοπής και απομάκρυνσης τριών νεκρών φοινίκων από τη λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου προχώρησε ο δήμος Σπάρτης. Όπως αναφέρει, οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος των εργασιών που αφορούν στη συνολική απομάκρυνση των νεκρωμένων από το κόκκινο –  ρυγχωτό σκαθάρι, Κανάριων φοινίκων.

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κανακάκος υποστηρίζει ότι η απομάκρυνση των νεκρών κορμών γίνεται ώστε να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για διερχόμενους πολίτες και οχήματα και δεν έχει να κάνει με τις μελέτες και τις εργασίες που προγραμματίζονται για την ανάπλαση της λεωφόρου Παλαιολόγου. Σημειώνει επίσης ότι θα γίνει αντικατάσταση των δέντρων που δεν επηρεάζονται από τις αποφάσεις για την ανάπλαση του κέντρου.

“Η αντικατάσταση αυτή θα πραγματοποιηθεί μόλις γίνει εφικτή και η απομάκρυνση του ριζικού τμήματος των φυτών, εργασίας δύσκολης που θα χρειαστεί την πλήρη εκρίζωση και επανακατασκευή του κάθε παρτεριού.

Παράλληλα συνεχίζονται σε όλους τους υγιείς φοίνικες του κέντρου της πόλης μας οι εφαρμογές φυτοπροστασίας με βιολογικά μέσα (νηματώδεις), στο πλαίσιο του προγράμματος αντιμετώπισης του σκαθαριού, το οποίο είχε παρουσιαστεί αναλυτικά στο δημοτικό συμβούλιο από τις 12 Οκτωβρίου 2016 και λόγω της συστηματικής υλοποίησής του έχουν διασωθεί έως σήμερα οι φοίνικες του κέντρου της πόλης”, καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Κανακάκου.