Κανείς δεν σκέφτηκε πού θα μείνουν οι αναπληρωτές που είχαν ξενοικιάσει

sxoliki aithousa

γράφει ο φιλόλογος Ιωάννης Χρηστάκης


Αυτό που συνέβη σήμερα σε πολλά γυμνάσια και λύκεια της χώρας είναι απαράδεκτο.

Γύρισαν άρον-άρον οι αναπληρωτές στις θέσεις τους, όμως κανείς δεν είχε μεριμνήσει πού θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι, αφού είχαν αναγκαστεί να ξενοικιάσουν, όλο αυτό το διάστημα των κλειστών σχολείων.

Οι διευθυντές πανικόβλητοι με τον καταιγισμό εγκυκλίων και επιφορτισμένοι στο να δώσουν κατευθυντήριες οδηγίες στο σύλλογο πώς θα μετατραπεί σε υγειονομικό προσωπικό τις επόμενες εβδομάδες (διδακτικό προσωπικό όπως καταλαβαίνετε δεν υφίσταται πλέον – αυτά είναι τα χάλια μας!), ξέχασαν πώς θα αξιοποιήσουν τους αναπληρωτές που υπηρετούν σε δύο και τρία σχολεία. Απόλυτο μπάχαλο!

Το περιγράφω: Οι συνάδελφοι αναπληρωτές έπαιρναν στο μοναδικό ξενοδοχείο -λόγω κορωνοϊού- που ήταν ανοιχτό για κανένα δωμάτιο τις επόμενες εβδομάδες και άκουγαν αστρονομικά ποσά, μετά στρέφονταν σε ενοικιαζόμενα κάθε είδους ακόμα και της γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας!

Ρώταγαν, παράλληλα, και τους διευθυντές τους τι να κάνουν και εκείνοι τους πρότειναν εξ αποστάσεως διδασκαλία, μία ώρα στο ένα σχολείο, μία ώρα στο άλλο και αυτοί εύλογα διερωτώνταν “αυτό θα μπορούσε να γίνει και στον τόπο μόνιμης κατοικίας μου;”

Το απόλυτο χάλι, η τσαπατσουλιά σε όλο της το μεγαλείο!

Και για να το τερματίσω που λένε και οι μαθητές μας:

Κάποιοι αυτόκλητοι αστυνομικοί, μηδαμινοί τοπάρχες που ουδέποτε βρήκαν λύση για το πρόβλημα στέγασης των αναπληρωτών στα γιδονήσια της αλλοδαπής και ημέτερης τουριστικής εκμετάλλευσης απαίτησαν 14ήμερη καραντίνα για τους ασθαίμοντες, τυραννισμένους, έρμαια πολιτικής, κοινωνικής, εργασιακής εκμετάλλευσης αναπληρωτές!

Υστερόγραφο: Τις τελευταίες ώρες και αφού αντελήφθησαν το τεράστιο σφάλμα τους, προσπαθούν να τα μπαλώσουν και κάποιες διευθύνσεις ζητούν στοιχεία για τους περιφερόμενους – ανέστιους – νομάδες αναπληρωτές καθηγητές.