Καραβάς: Τίμησαν τους δώδεκα αδικοχαμένους φαντάρους

Το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των δώδεκα οπλιτών του ΚΕΕΜ πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που βρίσκεται στον Καραβά, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του πολιούχου Καστορείου, αγίου Θεοκλήτου του Λακεδαιμόνιου, και μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη βόρεια Λακεδαίμονα.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ενώ άγημα του ΚΕΕΜ απέδωσε τις προβλεπόμενες τιμές στους πεσόντες. Στεφάνι κατέθεσε στο μνημείο ο διοικητής του Κέντρου, ταξίαρχος Ιορδάνης Χατζηνικολάου.

Στη λιτή τελετή παρευρέθησαν, τιμώντας με την παρουσία τους τη μνήμη των πεσόντων οπλιτών, οι στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, εκπρόσωποι πρώτου και δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάτοικοι του Καραβά. Το “παρών” έδωσε και αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά (που από το 2011 συμμετέχει ανελλιπώς στο τρισάγιο).

Οι δώδεκα αδικοχαμένοι οπλίτες ήταν μέλη της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος του ΚΕΕΜ που προοριζόταν να αποδώσει τιμές στον εορτασμό του Αγίου Θεοκλήτου στο Καστόρι το 1972. Η εκτροπή του στρατιωτικού οχήματος στην παλαιά ΕΟ Σπάρτης – Μεγαλόπολης, βόρεια του Καραβά, και ο θανάσιμος τραυματισμός δώδεκα εκ των επιβαινόντων μετέτρεψε την ημέρα γιορτής σε ημέρα μνήμης και πένθους. Από τότε το ΚΕΕΜ και η τοπική κοινωνία τιμά ετησίως τη μνήμη των φαντάρων που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

πηγή – φωτό: e-karavas.gr