“Κατάργηση ΓΕΩΤΕΕ – Γεωτεχνικών”

Arahovitis Stayros

Arahovitis Stayros

 

 άρθρο του Σταύρου Αραχωβίτη, γεωπόνου*

 

Ένα ακόμα χτύπημα, διπλό μάλιστα, κατάφερε η ξενοκίνητη καταστροφική κυβέρνηση στο χώρο της πρωτογενούς παραγωγής.

Ταυτόχρονα με την κατάργηση του “φρέσκου” γάλακτος και την εξόντωση του κλάδου της κτηνοτροφίας, των κτηνοτρόφων, των ελληνικών μικρών μεταποιητικών μονάδων και των αγροτών παραγωγών ζωοτροφών, ήρθε και η κατάργηση των συμβούλων των αγροτών και της ελληνικής Πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής, των γεωτεχνικών.

Με παράγραφο που εισήγαγε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο -“ολοκαύτωμα” της πρωτογενούς παραγωγής, καταργεί την υποχρέωση εγγραφής των γεωτεχνικών στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο. Το ΓΕΩΤΕΕ είναι το θεσμικό όργανο εκείνο που ελέγχει την επάρκεια των γεωτεχνικών, τους χορηγεί τη σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος, ελέγχει την άσκηση της λειτουργίας τους πειθαρχικά, ενώ ταυτόχρονα είναι ο θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής.

Ο στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας είναι προφανής: Η κατάργηση του επιστημονικού συμβούλου των αγροτών και της Πολιτείας, προκειμένου να παραμείνει η πρωτογενής παραγωγή δέσμια των εξαρτήσεων από τους δανειστές και να ΜΗΝ συμβάλει στην ανόρθωση της εθνικής οικονομίας.

Το χτύπημα αυτό είναι απόλυτα συναφές με την αύξηση της φορολόγησης των αγροτών, με την επιβολή χαρατσιού στα αγροτεμάχια, με την αύξηση του κόστους παραγωγής στα γεωργικά εφόδια και ενέργεια (αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο) και μια σειρά άλλων αγροτοκτόνων ενεργειών.

Ο κλάδος που θα μπορούσε να συμβάλει στην έξοδο από την οικονομική κρίση και θα μπορούσε να κάνει τη χώρα να σταθεί στα πόδια της, πρέπει να καταστραφεί!

Αυτά για τους αφελείς συναδέλφους γεωτεχνικούς, που λίγους μήνες πριν δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν τη σκοπιμότητα της ρύθμισης για τη συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων και διαφωνούσαν για το ποιος θα είναι αυτός που θα συνταγογραφεί…

Αυτά για τους αφελείς αγρότες που πίστεψαν τα λόγια τα μεγάλα περί ανάπτυξης από την πρωτογενή παραγωγή… Να πώς αντιμετωπίζουν την τιμημένη αγροτιά και τι επιφυλάσσουν στους αγρότες…

Αυτά για τους αφελείς ψηφοφόρους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που πίστεψαν πως στόχος της κυβέρνησης είναι η σωτηρία της χώρας και όχι το ξεπούλημά της στα ξένα συμφέροντα…

Ας ελπίσουμε και ας αγωνιστούμε ώστε ο λαός να βάλει άμεσα τέλος στο ξεπούλημα της πατρίδας και να μην τους αφήσει άλλο πολιτικό χρόνο να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.


Σταύρος Αραχωβίτης είναι τ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας και τ. πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας.