Κατά του νέου ασφαλιστικού τάχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου νόμου ζήτησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά τη συζήτηση του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση εξαρχής με όλες τις κοινωνικές ομάδες ώστε να επιτευχθεί ένα επίπεδο συμφωνίας. Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να μιλήσει με ειλικρίνεια και να πει στους έλληνες πολίτες τι δεσμεύσεις ανέλαβε όταν υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για έναν ασφαλιστικό νόμο χωρίς να αποτιμηθούν οι επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του τόπου, ενώ εκτίμησε πως με όσα προβλέπονται “θα αποδομηθούν σημαντικοί τομείς της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα δε ο τομέας της αγροτικής οικονομίας, όπου οι αποδόσεις των επενδύσεων είναι γρήγορες και συνεισφέρουν σημαντικά στην παραγωγική δυναμική της χώρας, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών”. “Οι φορολογικοί συντελεστές για την αγροτική οικονομία θα τη διαλύσουν τελείως, αφού δεν είναι μόνο το μεγάλο φοροδοτικό βάρος που θα επηρεάσει αρνητικά την παραγωγική της δυνατότητα, αλλά και η αδυναμία του χρηματοπιστωτικού συστήματος να παράσχει την απαιτούμενη χρηματοδότηση”, πρόσθεσε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μείωση αυτή θα βγάλει εκτός στόχων και τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Το περιφερειακό συμβούλιο με απόφασή του υπερψήφισε την πρόταση του περιφερειάρχη και ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.