Καταγγελία για μετατροπή της συνεδρίασης του ΠεΣυ σε “τσίρκο”

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη διαδικασία που τηρήθηκε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5/5 μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέφρασαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας και Γιάννης Κελλάρης. Όπως αναφέρουν “οι παρατάξεις Νίκα και Τατούλη, με την σιωπηρή ανοχή των υπολοίπων μετέτρεψαν τη συνεδρίαση σε παρωδία”. Κατηγορούν τις δύο παρατάξεις πως δεν σεβάστηκαν τον κανονισμό του ΠεΣυ και θέλησαν να “κλείσουν” και άρον – άρον σοβαρά ζητήματα χωρίς να γίνει ουσιαστική κουβέντα γι αυτά.

Συγκεκριμένα υποστήριξαν πως “προκλητικά άφησαν να εξελιχθούν, χωρίς ουσιαστικά να αντιδράσουν, συνεχείς διακοπές και θρασύτατες επιθέσεις από την κ. Νικολάκου στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, όταν κατά την τοποθέτηση του σε θέμα για διάθεση κονδυλίων για ευπαθείς ομάδες, προσπάθησε να αναδείξει σοβαρά ζητήματα που βγήκαν στην επιφάνεια το προηγούμενο διάστημα, μέσα από την πανδημία του κορωνοϊού, με τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία και σε δομές υγείας της Πελοποννήσου, με την έλλειψη μέτρων και μέσων προστασίας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και σε αντίστοιχες δομές, με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και ελέγχων σε εργασιακούς χώρους.

Σε άλλο θέμα που αφορούσε την αντιμετώπιση της Ελονοσίας στον δήμο Ευρώτα όταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητώντας από την περιφερειακή αρχή να φέρει στοιχεία για το που πήγαν τα 19.000.000 ευρώ που έχουν διατεθεί τα προηγούμενα χρόνια για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ο πρόεδρος του ΠεΣυ αντί να βάλει στην θέση της ως όφειλε την κ. Νικολάκου που ωρυόταν για μια ακόμα φορά διακόπτοντας, αντί να προστατεύσει τον ομιλούντα, που με δυσκολία προσπαθούσε να συνεχίσει, του ζητούσε να τελειώνει για να «πάμε παρακάτω»!”.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από τη διαδικασία την οποία χαρακτήρισαν “τσίρκο”.