Καταγγελία για τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας

Ότι καλείται να ψηφίσει επί σοβαρών ζητημάτων χωρίς την απαραίτητη ενημέρωση στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής καταγγέλλει για λογαριασμό της “Πελοπόννησος Πρώτα” ο Νίκος Πατσαρίνος.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου αναφέρει πως έχει γίνει πλέον κανόνας, σοβαρά θέματα της Περιφέρειας που παρουσιάζουν προβλήματα ή έχουν “κολλήσει”, να φτάνουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, εκτός ημερήσιας διάταξης και πολλές φορές χωρίς να υπάρχει καν εισήγηση γι’ αυτά. Χαρακτηριστικά αναφέρει το παράδειγμα της τελευταίας συνεδρίασης (25/10), κατά την οποία φλέγοντα ζητήματα όπως η μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία, η παράταση συμβάσεων για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, η επισκευή του προσήνεμου μόλου Κυπαρισσίας, οι απευθείας αναθέσεις για αντιπλημμυρικά έργα, οι απορριπτικές αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης για πρόστιμα της Περιφέρειας και άλλα, ήρθαν για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης.

“Η επιλογή αυτή της περιφερειακής αρχής, που επαναλαμβάνεται σε κάθε συνεδρίαση, κρύβει σκοπιμότητα και δείχνει αδυναμία, έλλειψη σοβαρότητας και κακοδιαχείριση στην αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων. Δυστυχώς η περιφερειακή αρχή κινείται στοχεύοντας στην επικοινωνιακή πολιτική και τη διαμόρφωση πελατειακών σχέσεων” εκτιμά ο Ν. Πατσαρίνος.