Καταγγελία Κούρου για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό

Kouros gia plateia

Kouros gia plateia

Πρόταση να αποσυρθούν τα χριστουγεννιάτικα εκθέματα από την κεντρική πλατεία υπέβαλε χθες το μέλος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Τάκης Κούρος.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο κ. Κούρος, αφού εξήρε την προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών για τις κατασκευές, αλλά και των νέων αρχιτεκτόνων και όλων όσοι συνέβαλαν στη διακόσμηση της πλατείας, παρακάλεσε να αποσυρθούν άμεσα τα εκθέματα, διότι λόγω της βροχής είχαν αρχίσει να καταστρέφονται. Επιπλέον τόνισε πως θα έπρεπε να έχει υπάρξει σχετική πρόβλεψη.

Τα υπόλοιπα μέλη δεν συναίνεσαν στην απόσυρση, καθώς πρόκειται για απλές κατασκευές διακοσμητικού χαρακτήρα. Αναγνώρισαν πάντως ότι δεν ελήφθησαν μέτρα προστασίας.

Το δεύτερο και σημαντικότερο ζήτημα που έθεσε ο κ. Κούρος είχε να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών, καθώς παρουσίασε φωτογραφίες στις οποίες εντόπιζε πιθανό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας από τις εγκαταστάσεις στην πλατεία. Γι’ αυτό και ζήτησε να ενημερωθεί υπεύθυνα από το προεδρείο εάν χρειαζόταν τεχνική μελέτη ή κάποια έγκριση από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Σπάρτης, εάν υπάρχει τεχνική μελέτη που εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και ποιος έχει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος από τις κατασκευές αυτές.

Το θέμα συζητήθηκε ως κατεπείγον από τα μέλη του Νομικού Προσώπου. Κατά τις τοποθετήσεις έγινε σαφές ότι δεν υπήρξε τεχνική μελέτη, διότι δεν συνηθίζεται (γίνεται, όπως ειπώθηκε, συνήθως τεχνική περιγραφή). Τελικώς αποφασίστηκε ομόφωνα να διακοπεί άμεσα η ηλεκτροδότηση του στολισμού, έως ότου η Τεχνική Υπηρεσία διενεργήσει έλεγχο και δώσει σχετική έγκριση.

Δείτε τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο Νομικό Πρόσωπο:

Kouros gia plateia (1)Kouros gia plateia (2)Kouros gia plateia (3)Kouros gia plateia (4)Kouros gia plateia (5)Kouros gia plateia (6)Kouros gia plateia (7)