Καταγγελία: “Μαύρο έθιμο” οι φόλες στο Κυπαρίσσι

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους του δήμου Μονεμβασίας και τον ίδιο τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη, με αφορμή κρούσματα δηλητηρίασης γατών με φόλες στο Κυπαρίσσι, απέστειλε χθες (21/12) επωνύμως επισκέπτης της περιοχής.

Όπως υποστηρίζει ο καταγγέλλων, τις τελευταίες μέρες άγνωστοι προχώρησαν σε μαζική εξολόθρευση γατών στο Κυπαρίσσι με χρήση δηλητηριασμένης τροφής. “Τα σκοτωμένα ζώα ζούσαν υπό τη φροντίδα κατοίκων του χωριού, οι οποίοι είναι βαθιά λυπημένοι και σοκαρισμένοι από την αγριότητα και την έκταση του εγκλήματος. Μέσα στις τελευταίες μέρες εξολοθρεύθηκαν δεκάδες ζώα συντροφιάς, τα οποία -εκτός των άλλων- προφύλασσαν το χωριό και από την παρουσία επιβλαβών τρωκτικών”, αναφέρει.

Αναφέρει ακόμη πως η εγκληματική αυτή δράση έχει λάβει διαστάσεις μαύρου “εθίμου” στο χωριό, καθώς επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Όπως λέει, “οι θρασύδειλοι δράστες περιμένουν το τέλος της παραθεριστικής περιόδου προκειμένου να αποφύγουν την οργή των συγχωριανών τους εξαιτίας της δυσφήμησης που θα γνώριζε το Κυπαρίσσι εάν η βαρβαρότητά τους γινόταν αντιληπτή από τους ξένους επισκέπτες το καλοκαίρι”.

Κλείνει τέλος την επιστολή του απευθύνοντας έκκληση προς κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα να ενδιαφερθεί για το σοβαρό αυτό ζήτημα και να πράξει τα δέοντα για την οριστική αντιμετώπισή του.