Καταγγελία πολίτη για τη ΔΕΥΑΣ

logariasmos nerou

logariasmos nerou

Την ακόλουθη επιστολή απέστειλε ηλεκτρονικά στο δήμαρχο κ. Ευάγγελο Βαλιώτη κάτοικος του Κεφαλά, διαμαρτυρόμενος για το εξοντωτικό ποσό των 435,5 ευρώ που καλείται να πληρώσει στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σπάρτης:

“Κύριε Δήμαρχε,

Έλαβα λογαριασμό νερού 435,5 ευρώ! Το ποσό είναι εξωφρενικό, αν αναλογιστείτε πως πλήρωνα πάντα 25 έως 30 ευρώ.

Κατοικώ στον Κεφαλά, ονομάζομαι Χρηστάκης Ιωάννης και σας αναφέρω τι προηγήθηκε της αποστολής αυτού του ανυπόστατου και απαράδεκτου λογαριασμού.

Όταν το Σεπτέμβρη του 2014 ήρθε υπάλληλος της ΔΕΥΑΣ να κάνει την μέτρηση στην οικία μου, στον Κεφαλά, με ενημέρωσε ότι το υδρόμετρο είχε καταγράψει κατανάλωση 615 κυβικών μέτρων! Οι συνήθεις μετρήσεις ήταν 25 έως 30 κυβικά μέχρι τότε. Τρελάθηκα!

Πήγα πολλές φορές στα γραφεία της ΔΕΥΑΣ, προσκομίζοντας παλιούς λογαριασμούς για του λόγου το αληθές, προσκόμισα το υδρόμετρο που το βρήκαν χαλασμένο, άλλαξα υδρόμετρο και τελικά ανακουφίστηκα με τη δήλωση του υπαλλήλου ότι ο -προς έκδοσιν- λογαριασμός μου θα κυμανθεί στα επίπεδα των προηγούμενων και δε θα πρέπει να ανησυχώ.

Και τι διαπιστώνω σήμερα;

Εκδόθηκε λογαριασμός με καταμετρημένη αυτήν την τρελή ένδειξη κατανάλωσης (=615 κμ) και καλούμαι να πληρώσω 435,5 ευρώ!

Σας παραθέτω τα στοιχεία μου και στοιχεία λογαριασμού της ΔΕΥΑΣ και αναμένω τη δίκαιη κρίση σας”.

Ο κ. Χρηστάκης δημοσιοποίησε στη συνέχεια την επιστολή, με σκοπό όπως λέει “να προστατευτούν οι δημότες μας από τέτοιες ανάλγητες συμπεριφορές μιας δημοτικής υπηρεσίας, εν προκειμένω της ΔΕΥΑΣ”.