Καταγγελία της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας για τη μονοπαραταξιακή διοίκηση της ΠΕΔ Πελοποννήσου

perifereia Peloponnisou

perifereia Peloponnisou

Το γεγονός ότι η νέα διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου αποτελείται από πέντε μέλη της παράταξης Καμπόσου στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, που είχε υποστηρίξει τον δήμαρχο Σπάρτης για τη θέση του προέδρου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η συγκρότηση του μονοπαραταξιακού πενταμελούς προεδρείου και εκτελεστικής επιτροπής του ΔΣ της ΠΕΔ Πελοποννήσου μόνο ένα μήνυμα μπορεί να στείλει στους πολίτες.

Η διδακτορία της πλειοψηφίας του κ. Καμπόσου επιζητεί να εκφράσει την κεντρική εξουσία στο χώρο της αυτοδιοίκησης και όχι την αυτοδιοίκηση απέναντι στην κεντρική εξουσία.

Διαφορετικά θα επιθυμούσε, θα συσπείρωνε και θα διευκόλυνε τη συγκρότηση ενός πολυτασικού προεδρείου, ενισχύοντας τη φωνή της ΠΕΔ και των 26 δήμων της περιοχής. Ουσιαστικά με τη μονοπαραταξιακή διοίκηση δεν θέλησε μια νέα αναβαθμισμένη αυτοδιοικητικά, συλλογικά αποφασιστική, δημοκρατικά ισχυρή ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Η υποστήριξη της υποψηφιότητας του δημάρχου Σπάρτης από την παράταξή μας για τη θέση του πρόεδρου, και η αποχώρηση στη συνέχεια όλης της αντιπολίτευσης, θέλει να σηματοδοτήσει, αφενός το γεγονός της πενταμελούς μονοπαραταξιακής συγκρότησης στο μέγιστο δυνατό επίπεδο καταγγελίας που επιτρέπουν οι δημοκρατικοί θεσμοί, αφετέρου, όσον αφορά την παράταξή μας, υπογραμμίζει τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για μια ΠΕΔ, αυτοδιοικητική δύναμη ικανή να αντιτάσσεται στις δυνάμεις που παραγκωνίζουν την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση αλλά ΚΑΙ υπολογίσιμη δύναμη στο αυτοδιοικητικό πεδίο.

Δυστυχώς ο κ. Καμπόσος έπραξε ό,τι χειρότερο τώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας της.

Επέλεξε πενταμελές μονοπαραταξιακό προεδρείο τώρα που οι 26 δήμοι της περιοχής μας είναι παγιδευμένοι με μια απαράδεκτη αντιπεριβαλλοντολογική συμφωνία με την ΤΕΡΝΑ μαζί με ένα ασφυκτικό θεσμικό δίχτυ λειτουργίας και καταστολής που συνθέτουν ο Καλλικράτης και τα μνημόνια για την αυτοδιοίκηση”.