Την ακόλουθη καταγγελία έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία:

“Μπροστά στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας, η πλειοψηφία της διοίκησης «Ελεύθερη Βούληση» με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, δεν εφαρμόζει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για αρχαιρεσίες σε συνδικαλιστικά όργανα.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 27/2/2019, προχώρησαν σε εκλογή εφορευτικής επιτροπής ΧΩΡΙΣ να γίνει γενική συνέλευση αντιπροσώπων, συγκρότησή τους σε σώμα, απολογισμός δράσης και οικονομικός απολογισμός, νομιμοποίηση αντιπροσώπων που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο. Μεγάλη ευθύνη φέρνει και η δικηγόρος η οποία είχε οριστεί για να ελέγχει τη διαδικασία και ανέχτηκε αυτές τις παρατυπίες, ενώ όταν η ΔΑΣ προσκόμισε ένσταση για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαδικασία, η δικηγόρος προσπάθησε να μην την δεχτεί με διάφορες προφάσεις.

Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες, οι οποίες υπονομεύουν τη διεξαγωγή του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου, μια κορυφαία διαδικασία που θα έπρεπε να αφορά όλη την εργατική τάξη του νομού. Μια διαδικασία που πρέπει να είναι ουσιαστική, δημοκρατική, με ζωντανές συζητήσεις που θα μεταφέρουν πείρα από τη δράση των σωματείων, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τους στόχους και το πρόγραμμα δράσης για τα επόμενα χρόνια.

Αντί αυτού, το Εργατικό Κέντρο έχει μετατραπεί σε έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό χειραγώγησης, με σωματεία φαντάσματα, χωρίς ουσιαστικές διαδικασίες, με μοναδικό σκοπό να μαζεύει τα «κουκιά», μακριά από αγώνες και διεκδικήσεις και να στηρίζει τη γραμμή του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ.

Η εργατική τάξη του νομού δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια όσο και αν προσπαθούν να την κρατήσουν ναρκωμένη οι εκπρόσωποι των εργοδοτών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι εκλεγμένες δυνάμεις της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και πάλη απέναντι σε αυτήν την κατάσταση αλλοτρίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, για σωματεία και Εργατικό Κέντρο που θα εκφράζει τους εργαζόμενους και τα πραγματικά τους προβλήματα, που θα διεκδικεί, θα οργανώνει την πάλη των εργατοϋπαλλήλων, θα είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσίας. Τους καλούμε να δυναμώσουν τη ΔΑΣ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας”.