Καταγγελία του ΚΚΕ Νεάπολης για εργασίες στη Σκλαβούνα

Καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, “ώστε να υψωθεί φωνή αντίστασης μέσα στα δημοτικά και το περιφερειακό συμβούλιο”, η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ στη Νεάπολη καταγγέλλει τα εξής:

KKE“Η κυβέρνηση και ο ΑΔΜΗΕ προχωρούν στις εργασίες του τερματικού σταθμού αντιστάθμισης στην περιοχή «Σκλαβούνα» του δήμου Μονεμβασίας, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο τετελεσμένα γεγονότα.

Η κομματική οργάνωση Νεάπολης του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι αυτές οι εργασίες γίνονται ενώ εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές που έχουν γίνει κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Όλα αυτά παρά τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας για τον σχεδιασμό της βίαιης βιομηχανοποίησης της περιοχής (εγκατάσταση πυλώνων υψηλής τάσης και αιολικών πάρκων).

Απαιτούμε απαντήσεις από τους υπεύθυνους γιατί γίνονται όλα αυτά ΠΡΙΝ την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ κι ενώ γνωρίζουν τις διαθέσεις και τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, που θέλει να προστατεύσει αυτόν τον όμορφο τόπο και τον πολιτισμό του.

Λέμε όχι στη βιομηχανοποίηση της περιοχής.

Λέμε ναι σε ό,τι ωφελεί τους κατοίκους της περιοχής μας. Στην τουριστική ανάπτυξη και διαφύλαξη της τοπικής οικονομίας, στην προστασία των αρχαιολογικών χώρων και της υγείας των κατοίκων”.