άρθρο του Βαγγέλη Μητράκου
____________________________________________________________________________

Τον Γενάρη του 2011 η τότε νομαρχία Λακωνίας ανακοίνωνε ότι «ολοκληρώθηκε η οριστική μελέτη σχεδίου υλοποίησης καταδυτικού πάρκου στην περιοχή Μονεμβασίας!».

Το Νοέμβρη του 2012 η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωνε και πάλι ότι (…) «κινείται ταχύτατα ο σχεδιασμός για (…) τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στη Μονεμβασιά και στην Ελαφόνησο» !!! (Εδώ, εκτός από το «ταχύτατα», προστέθηκε και «2ο πάρκο στην Ελαφόνησο»!)

Τον Οκτώβρη του 2015 ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι «ολοκληρώθηκε η μελέτη για καταδυτικό πάρκο στην περιοχή Μονεμβασιάς». (Πρόκειται για την παλιά μελέτη του 2011 ή για νέα μελέτη; Γιατί «εξαφανίστηκε» το 2ο πάρκο της Ελαφονήσου;)

Κι ενώ οι λάκωνες ανέμεναν την υλοποίηση των εξαγγελιών για καταδυτικά πάρκα στη Μονεμβασιά και την Ελαφόνησο, δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο» (10-1-2016) άρθρο με τίτλο «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει… ώθηση στον τουρισμό» και υπότιτλο «Η μαρίνα Ναυπλίου και το καταδυτικό πάρκο Τυρού αναμένεται να κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό την ευρύτερη περιοχή σε τουρίστες υψηλού εισοδήματος».

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Και πάλι η Λακωνία στην «απέξω»;

Οι λάκωνες, σίγουρα, απαιτούν ξεκάθαρες εξηγήσεις.

«Πέταξε» το αεροδρόμιο πρόσφατα, ως σχεδιασμός, από τη Σπάρτη στην Τρίπολη. Τώρα θα«πετάξουν» και τα καταδυτικά πάρκα από τη Λακωνία στην Αρκαδία;