Καταπολέμηση κουνουπιών: Ψεκάστηκαν 2.000 στρέμματα του Δήμου Ευρώτα

Ψεκασμός από αέρος με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας πραγματοποιήθηκε στις 24/4 σε πλημμυρισμένες εκτάσεις στο φυσικό σύστημα του δήμου Ευρώτα. Συνολικά ψεκάστηκαν με τη χρήση ελικοπτέρου περίπου 2.000 στρέμματα.

Στόχοι του διετούς προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που εφαρμόζεται από την Περιφέρεια Πελοπονννήσου είναι η προφύλαξη του πληθυσμού από τον κίνδυνο ασθενειών των οποίων φορείς είναι έντομα διαβιβαστές, η περιστολή του παράγοντα όχλησης, η διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος και η ορθολογικότερη διαχείριση των οικονομικών πόρων που θα διατεθούν τα επόμενα έτη.

Υπενθυμίζεται ότι για τυχόν προβλήματα ή πληροφορίες σχετικές με τα κουνούπια και τους τρόπους προφύλαξης από αυτά, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις παρακάτω τηλεφωνικές γραμμές:
• Γραμμή εξυπηρέτησης κοινού χωρίς χρέωση: 80011 2444244
• Πελοπόννησος ΑΕ: 2710 557058, fax: 2710 557060
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Kpelop@otenet.gr.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας τονίζει εξάλλου ότι για την επιτυχία του έργου είναι απαραίτητη η συμβολή όλων. Πολλά από τα κουνούπια που μας ταλαιπωρούν προέρχονται από ιδιόκτητους χώρους, όπως είναι οι αυλές και οι βεράντες των σπιτιών μας. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δύο απλές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να προστατέψουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους συνανθρώπους μας: α) περιορίζουμε στο χώρο μας όλες εκείνες τις επιφάνειες όπου λιμνάζουν νερά και β) λαμβάνουμε τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας.