Καταρροϊκός πυρετός: Προστασία των κτηνοτρόφων ζητά το ΚΚΕ Λακωνίας

provata

provata

Σε ανακοίνωση προέβη το ΚΚΕ Λακωνίας, ζητώντας την προστασία των κτηνοτρόφων σχετικά με την εμφάνιση της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού σε πρόβατα κοντά στη Σπάρτη.

Τα κρούσματα, όπως υποστηρίζει, έχουν φέρει ανησυχία στους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής, αφού το πρόβλημα που προκύπτει είναι πάρα πολύ σοβαρό για το εισόδημά τους. Πέρα από την ασθένεια και τη θανάτωση των ζώων, με την καραντίνα που επιβάλλεται απαγορεύεται η μετακίνηση ζώντων ζώων από τους στάβλους.

Είναι γνωστό ότι χρόνια τώρα οι κτηνοτρόφοι ζητούν να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα”, αναφέρει το ΚΚΕ και ζητά να αποζημιώνονται τα σφαζόμενα ζώα ως παραγωγικές μονάδες, να προστατευτεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων από ενδεχόμενη πτώση των τιμών, να παρθούν άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για τη θωράκιση του νομού από διάφορες ασθένειες που κατά καιρούς πλήττουν την κτηνοτροφία και τέλος να στελεχωθεί η κτηνιατρική υπηρεσία και τα περιφερειακά κτηνιατρεία για γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο.