Κατολίσθηση στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης

ethniki odos

ethniki odos

Πέτρες “έβρεξε” προχθές στον Ταΰγετο, στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, και υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος για τους διερχόμενους οδηγούς.

Για τη σοβαρότητα της κατάστασης το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας ειδοποιήθηκε από οδηγούς, και συνεργείο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Μεσσηνίας παρενέβη για να απομακρύνει τις πέτρες από το οδόστρωμα. Τα προβλήματα παρουσιάστηκαν από το 11ο μέχρι το 12ο χιλιόμετρο, καθώς και στο 39ο χιλιόμετρο, στο Χάνι της Κατσαβίνας, όπου είχαν πέσει πέτρες μεγαλύτερες σε όγκο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, «αποδεικνύεται ότι η επέμβαση που έγινε από εργολαβία της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν περιορισμένη σε έκταση και δεν έλυσε το πρόβλημα. Είναι αναγκαίο, με νέα εργολαβία, να τοποθετηθούν σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου προς Σπάρτη πλέγματα, τα οποία θα προστατεύουν οδηγούς και οχήματα από κατακρημνίσεις, που είναι δυστυχώς συνεχείς».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την κατανομή των 13,5 εκ. ευρώ που έκανε το Περιφερειακό Συμβούλιο για έργα στη Μεσσηνία, έχει συμπεριλάβει την προστασία του δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης από καταπτώσεις βράχων, με 500.000 ευρώ.

πηγή: www.eleftheriaonline.gr