Κεδίκογλου σε Πατριανάκου: Επανιδρύεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Patrianakou

Patrianakou

Την επανίδρυση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης είχε ζητήσει η βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή στις 14 Απριλίου. Η βουλευτής είχε αναδείξει την αναγκαιότητα της επανίδρυσης του σχολείου, ώστε να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης, αλλά και να αποσυμφορηθούν τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης.

Το σχολείο είχε ιδρυθεί το 1994, δεν λειτούργησε όμως ποτέ και παρέμεινε από τότε σε αναστολή λειτουργίας. Το 2008 αγοράστηκε οικόπεδο για τη στέγασή του, η ανέγερση όμως του κτιρίου δεν έγινε και πριν από έναν περίπου χρόνο το σχολείο καταργήθηκε.

“Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης αποτελεί μία από τις δικαιωματικότερες απαιτήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας”, είχε υπογραμμίσει η κ. Πατριανάκου.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου απάντησε ότι εγκρίθηκε η ίδρυση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης και η σχετική κοινή υπουργική απόφαση, που υπεγράφη στις 12 Μαΐου 2014, έχει ήδη σταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.