Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη η επίσκεψη στη Λακωνία των αξιωματούχων από την κομητεία Machakos της Κένυας, που διοργάνωσε το Επιμελητήριό μας σε συνεργασία με το επίτιμο προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα και το Ελληνο-Κενυατικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού.

Η αποστολή επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών “Λακωνία” στις Αμύκλες και την επιχείρηση “Αλέα Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρία” στο Λευκόχωμα. Στη συνέχεια το Επιμελητήριο παρέθεσε γεύμα εργασίας στην κενυατική αποστολή στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης.

Την αντιπροσωπεία συνόδευαν στην περιοδεία της η πρόξενος ε.τ. της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία Βίκυ Πανταζοπούλου, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνο-Κενυατικού Επιμελητηρίου Βασίλης Κατσικέας και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου (ο πρόεδρος Γιάννης Παναρίτης, ο α’ αντιπρόεδρος Ηλίας Αθανασιάδης και ο β’ αντιπρόεδρος Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος).

Ο κ. Παναρίτης ξενάγησε τους φιλοξενούμενους και τους μίλησε για τα λακωνικά προϊόντα, τη διατροφική τους αξία, την ποιότητα και τις εξαγωγές τους, τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες της λακωνικής γης και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, που αποτελεί αξιόλογο τουριστικό προορισμό συνδυάζοντας φύση, γεύσεις και ιστορία.

Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν την ικανοποίηση και την πρόθεσή τους για συνέχιση της συνεργασίας και προώθηση των εμπορικών σχέσεων των δύο περιοχών, αναγνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των λακωνικών προϊόντων.