ΚΕΠ: Πληροφορίες για τις αιτήσεις παροχών της Αγροτικής Εστίας

KEP Dimou Spartis

Ξεκίνησαν από χθες στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Σπάρτης και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 24/6 οι αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα παροχών της Αγροτικής Εστίας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ΚΕΠ του δήμου κατά τις ώρες 8.00′ με 14.00′ και στα ΚΕΠ των δημοτικών ενοτήτων 8.00′ με 15.00′.

Για την υποβολή τους, οι δικαιούχοι προσκομίζουν στο ΚΕΠ οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΜΚΑ τους, καθώς και των προστατευομένων μελών τους (πχ βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση ΑΜΚΑ κλπ), ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός μητρώου (ΑΜ) του ΟΓΑ (πχ ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα καταβολής εισφορών κλπ) και δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Τα προγράμματα του 2019 περιλαμβάνουν:

1. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι ημερών (πέντε διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα καταλύματα.

2. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι ημερών (πέντε διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως πέντε απλών λούσεων σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων υδροθεραπευτηρίων ή ιαματικών πηγών.

3. Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

4. Εκδρομικό πρόγραμμα τετραήμερων εκδρομών.

5. Δωρεάν βιβλία.

6. Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου.

7. Χρηματικά βοηθήματα σε τρίτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ).

8. Χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ).

Για το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους γίνεται απευθείας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr).

Ειδικότερα για φέτος, οι δικαιούχοι των προγραμμάτων με στοιχεία 1,2,4 και 6 πρέπει να προσέλθουν σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας από 10/7 μέχρι και 6/9 για να παραλάβουν τα δελτία τους. Μετά την ημερομηνία αυτή και ειδικότερα από 16/9 τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, σε όσους εκ των δικαιούχων υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα του έτους 2019, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι τότε.

Για τη δωρεάν παροχή βιβλίων πρέπει να προσέλθουν από 10/7 μέχρι και 30/9 στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους για να παραλάβουν τα βιβλία τους. Μετά την ημερομηνία αυτή και ειδικότερα μετά την 7/10 τυχόν αδιάθετα βιβλία, και μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των δικαιούχων, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, σε δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν μέχρι τότε τα βιβλία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα ΚΕΠ του δήμου Σπάρτης:

ΚΕΠ Σπάρτης (Ευαγγελιστρίας 85-87), τηλ. 27313 61600

ΚΕΠ Μυστρά, 27310 89370

ΚΕΠ Φάριδος Ξηροκάμπι, 27310 35388

ΚΕΠ Πελλάνας Καστόρι, 27313 61012

ΚΕΠ Οινούντος Σελλασία, 27310 94194

ΚΕΠ Θεραπνών Γκοριτσά, 27310 74560.