Κερδίστε δωρεάν εισιτήρια για τη “Μαρία Πενταγιώτισσα” στο Σαϊνοπούλειο

Το 1982 ο Μποστ, ακολουθώντας τον προσφιλή του δεκαπεντασύλλαβο, έγραψε τη “Μαρία Πενταγιώτισσα”, ένα από πιο αστεία έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου˙ μια παρωδία ηθών εμπνευσμένη από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια˙ ένα έργο με χιούμορ, πολιτικό στοχασμό και αγάπη για τους ανθρώπους.

Η Μαρία Πενταγιώτισσα, πραγματικό πρόσωπο από τους Πενταγιούς Φωκίδας, υπήρξε το αντικείμενο του πόθου για πολλούς επίδοξους εραστές που δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ δείχνει να ήταν από τις πρώτες φεμινίστριες. Μέσω της ιστορίας της θρυλικής Μαρίας, ο Μποστ σαρκάζει τους θεσμούς αμφιβάλλοντας γι’ αυτούς.

Ο σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης και η ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών που θα παρουσιάσει την παράσταση την Πέμπτη 8/8 στο Σαϊνοπούλειο υπόσχονται άφθονο γέλιο, μουσική που βασίζεται στην παράδοση και σκηνικά και κοστούμια που ανατρέχουν στον Τσαρούχη και τον Μόραλη.

Πρωταγωνιστούν η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο Αργύρης Αγγέλου, ο Ηλίας Μελέτης και ο Χάρης Γρηγορόπουλος. Στον ρόλο της “Πενταγιώτισσας” ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Ώρα έναρξης 21.30′ (διάρκεια παράστασης 1 ώρα και 30 λεπτά)

Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 12€ φοιτητικά – μαθητικά – άνω των 65, 12€ ανέργων (με κάρτα)

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ laconialive.gr!

Οι αναγνώστες του laconialive.gr, χορηγού επικοινωνίας της εκδήλωσης, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση, μέσω του διαγωνισμού που τρέχει έως τις 2.00′ το μεσημέρι της Τετάρτης 7/8.

Τρεις τυχεροί θα κερδίσουν από ένα εισιτήριο, και ένας υπερτυχερός μία διπλή πρόσκληση, αρκεί:

  1. να κάνουν like στη σελίδα μας στο Facebook,
  2. να κάνουν ένα σχόλιο στην κοινοποίησή μας &
  3. να κοινοποιήσουν τη δημοσίευσή μας από τη σελίδα του laconialive.gr στο Facebook

Οι νικητές θα ενημερωθούν το μεσημέρι της Τετάρτης με προσωπικό μήνυμα στο Facebook.