Μία από τις εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, παρουσιάζεται την Τετάρτη 8 Αυγούστου και ώρα 9.30′ μμ στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο.

Διατηρώντας το λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ρήγας εντάσσει τη σύγχρονη ματιά στο αγαπημένο έργο του Αριστοφάνη με κάθε σεβασμό στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου. Οι φετινές «Εκκλησιάζουσες» έρχονται κατευθείαν από την αρχαία Αθήνα του 400 πΧ, με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα.

Οι «Εκκλησιάζουσες» στήνουν έναν χορό γεμάτο κέφι και δίνουν στη ζωή το χώρο και το χρώμα που της ανήκει, φέρνοντας στο προσκήνιο τις γυναίκες και προπαγανδίζοντας κατ’ ουσίαν την ίδια τη δύναμη της Δημοκρατίας ως ταυτόχρονη αδυναμία της.

Παίζουν οι Αντώνης Λουδάρος, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Σταρόβας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Σοφία Μουτίδου, Ησαΐας Ματιάμπα, Ιβάν Σβιτάιλο, Χάρης Γρηγορόπουλος, Γιάννης Κρητικός, Τάκης Βαμβακίδης, Θανάσης Πατριαρχέας, Βασίλης Παπαδόπουλος κ.ά.

Τα εισιτήρια διατίθενται στην τιμή των 15 ευρώ (12 ευρώ το μειωμένο).

Λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά του κοινού θα αναχωρήσει από τα γραφεία του Σαϊνοπουλείου (Κων/νου Παλαιολόγου 86) στις 20.30′.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ laconialive.gr!

Οι αναγνώστες του laconialive.gr έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση, μέσω του διαγωνισμού που τρέχει έως τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης 7/8.

Τέσσερις τυχεροί θα κερδίσουν από ένα εισιτήριο, αρκεί:

1. να κάνουν like στη σελίδα μας στο Facebook,

2. να κάνουν ένα σχόλιο στην κοινοποίησή μας &

3. να κοινοποιήσουν τη δημοσίευσή μας.

Οι νικητές θα ενημερωθούν το μεσημέρι της Τρίτης με προσωπικό μήνυμα στο Facebook.