Κεφαλονίτες και Γερακίτες μια αγκαλιά…

Kefalonites - Gerakites (2)

Kefalonites - Gerakites (2)

Κεφαλονίτες και γερακίτες έγιναν μια αγκαλιά την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στο Γεράκι, όταν μέλη του κεφαλονίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου Ζερβατών που πραγματοποιούσαν τριήμερη εκδρομή στη Λακωνία αποφάσισαν να παρακάμψουν το πρόγραμμά τους και να επισκεφθούν το ιστορικό Γεράκι, ώστε να ευχαριστήσουν τα μέλη του τοπικού Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου για την αρωγή τους σε τρόφιμα, κουβέρτες και νερό την περίοδο των σεισμών στο νησί. Αξιοσημείωτο είναι ότι από το σεισμό δεν επλήγη σοβαρά η συγκεκριμένη περιοχή, αλλά το Ληξούρι, όπου και στάλθηκε η βοήθεια -σύμφωνα με την παραίνεση της δημοτικής αρχής του Αργοστολίου.

Το ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου με συμπαραστάτη το ΔΣ του Συλλόγου Κυριών Γερακίου υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, τιμή και συγκίνηση τους εκδρομείς, προσφέροντας παραδοσιακά κεράσματα σε καφέ της περιοχής. O πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος προσέφερε ένα βιβλίο στο Σύλλογο Ζερβατών με αγιογραφίες των βυζαντινών ναών του Κάστρου Γερακίου, καθώς και ένα dvd με την ιστορία του χωριού. Οι επισκέπτες από την πλευρά τους είχαν φέρει από το νησί τους κρασί και παραδοσιακά γλυκίσματα.

Kefalonites - GerakitesKefalonites - Gerakites (1)Kefalonites - Gerakites (3)Kefalonites - Gerakites (4)Kefalonites - Gerakites (5)Kefalonites - Gerakites (6)Kefalonites - Gerakites (7)Kefalonites - Gerakites (8)