Κινήσεις συνεργασίας Σπάρτης – Τάραντα

Συνάντηση για τη διερεύνηση πεδίων συνεργασίας και κοινών δράσεων πραγματοποίησαν η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, Αναστασία Κανελλοπούλου, και οι ιδρυτές του Museo Spartano Taranto, δρ. Marcelo Bellaccico, Ivana Marraffa & Roberto Bellaccico στη Σπάρτη κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ετέθησαν επί τάπητος όλα τα άμεσα σχέδια κοινού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, επετεύχθη συμφωνία για την κατάθεση από κοινού πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Horizon 2020 με σκοπό τη δημιουργία μουσειοσκευών, δηλαδή παιχνιδιών που θα στοχεύουν στην διαπαιδαγώγησή των παιδιών σε σχέση με την ιστορία της Σπάρτης και με την ανάπτυξη του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού στην Σπάρτη και στον Τάραντα. Ειδικότερα, οι εν λόγω μουσειοσκευές θα στοχεύουν και στην ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, πυλώνα της οποίας αποτελεί η πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ινστιτούτου Σπάρτης στον Τάραντα της Ιταλίας. Το εν λόγω ταξίδι αποσκοπεί στη σύσφιξη των σχέσεων με τη φιλελληνική κοινότητα της Κάτω Ιταλίας και την αποτύπωση του αξιόλογου έργου που έχει τελεσθεί στη μοναδική αυτή αποικία των αρχαίων Σπαρτιατών.