Κινητοποιήσεις αγροτών: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ναυαγίου

Αυτογκόλ από τα αποδυτήρια έχουν καταφέρει να βάλουν οι αγρότες. Στον παραδοσιακά “θερμό” περί τα αγροτικά Ιανουάριο, άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη.

Η κατάσταση στην Πελοπόννησο αλλά και ειδικότερα στο νομό Λακωνίας είναι ενδεικτική της τρικυμίας που επικρατεί στις τάξεις των παραγωγών. Άλλοι είναι ανένδοτοι και απαιτούν έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ ώστε να αποσυνδεθούν από την ΚΑΠ, άλλοι δέχονται να συνομιλήσουν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μπας και βρεθεί μεσοβέζικη λύση, κι όλοι μαζί συμφωνούν πως… διαφωνούν.

Ας μη γελιόμαστε. Πρόκειται για μια μικρογραφία της γενικότερης εικόνας της χώρας, που της φταίει κατά βάση η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, αλλά ψιλογουστάρει κιόλας, κι απόδειξη είναι η σύνθεση της σημερινής βουλής (πιο μνημονιακή πεθαίνεις). Κύριοι, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ δεν γίνεται. Άπαξ και μένεις μέσα, οι όροι είναι αυτοί που σου επιβάλλουν αυτοί που σε αιμοδοτούν. Αν τώρα βγεις έξω, πρέπει να ξέρεις κολύμπι. Τόσο απλά. Το να πατάς μονίμως σε δυο βάρκες, το μόνο που παράγει είναι γκρίνια.

Όσο για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, κλάψτε τις από τώρα. Φαγωμάρας ένεκεν. Άλλωστε λαός διασπασμένος πάντοτε νικημένος (για να παραφράσω ένα παλιό αγαπημένο).

Ηλίας Ευαγγελόπουλος